Cum s─â-╚Ťi faci ordine ├«n minte. Aplica╚Ťia care ╚Ťine locul psihologului

29 aprilie 2022

Pe m─âsur─â ce psihologii sunt la mare c─âutare, mai ales dup─â doi ani de pandemie ╚Öi un r─âzboi la grani╚Ť─â, listele de a╚Öteptare devin o adev─ârat─â provocare pentru cei ce doresc s─â treac─â mai u╚Öor peste aceast─â perioad─â. 

linie telefonic centralista psiholog jpeg
Aplica╚Ťiile de s─ân─âtate mintal─â au devenit din ce ├«n ce mai folosite

Totu╚Öi, aplica╚Ťiile dedicate s─ân─ât─â╚Ťii emo╚Ťionale s-ar putea s─â vin─â ├«n ajutorul celor ce au nevoie de un moment oportun pentru a-╚Öi pune ordine ├«n via╚Ť─â, scrie New York Times.

Aceste aplica╚Ťii ├«╚Öi propun s─â ÔÇ×v├ónd─âÔÇŁ ponturi despre toate activit─â╚Ťile pe care le-ai putea face ├«n urma unei consulta╚Ťii la psiholog, care te-ar putea ajuta s─â scapi de insomnie, anxietate sau schizofrenie. Aplica╚Ťiile au la baz─â jocule╚Ťe, bo╚Ťi care vorbesc cu tine pe chat ╚Öi sisteme care-╚Ťi monitorizeaz─â dispozi╚Ťia, precum un jurnal. 

Din p─âcate, unele dintre aceste aplica╚Ťii nu au condi╚Ťii de confiden╚Ťialitate, lucru care a atras aten╚Ťia asupra datelor cu caracter personal.

Aplica╚Ťie vs. vizita la psiholog

├Än acest moment, este foarte greu s─â ne d─âm seama c├óte aplica╚Ťii care-╚Öi propun s─â ╚Ťin─â locul unui psiholog sunt disponibile pentru desc─ârcare. P├ón─â acum, s-au dezvoltat un num─âr de 10 mii de aplica╚Ťii.

La sf├ór╚Öitul acestui an, Deloitte Global estimeaz─â c─â profiturile ob╚Ťinute din desc─ârcarea de aplica╚Ťii destinate s─ân─ât─â╚Ťii mintale vor ajunge la suma de 500 de milioane de dolari. 

Vezi ╚Öi Aplica╚Ťiile care-╚Ťi fur─â datele personale au fost date ├«n vileag de c─âtre Google. Ce po╚Ťi face pentru a te proteja

Pot aplica╚Ťiile s─â ╚Ťin─â locul unei vizite la psiholog? R─âspunsul speciali╚Ötilor este simplu: nu, mai ales dac─â ai simptome grave. 

Dr. Collier, un important psiholog american, a declarat c─â ÔÇ×aceste aplica╚Ťii nu pot fi folosite drept tratament. Totu╚Öi, acestea pot fi eficiente, dac─â sunt folosite ├«n tandem cu terapia.ÔÇŁ

├Än mod ideal, aplica╚Ťiile de acest tip ar trebui s─â ofere educa╚Ťie, s─â te ├«nve╚Ťe anumite deprinderi, a ├«ndrumat Vaile Wright, directorul American Psychological Association.

De exemplu, Dr. Torous le ofer─â pacien╚Ťilor o aplica╚Ťie gratis numit─â MindLAMP, care creeaz─â un tratament care func╚Ťioneaz─â ├«n tandem cu cele prescrise de psiholog, fiind folosite ├«n centrele de s─ân─âtate mintal─â din SUA. 

Aplica╚Ťia are rolul de a monitoriza tiparele de somn, activit─â╚Ťile fizice ╚Öi schimb─ârile ├«n simptome.

Sunt aplica╚Ťiile de acest tip folositoare?

Depinde, a╚Öadar, pe cine ├«ntrebi. Mul╚Ťi psihologi aleg s─â-╚Öi foloseasc─â aplica╚Ťiile ca pe un ajutor ├«n tratarea pacien╚Ťilor, iar al╚Ťii nici nu doresc s─â aud─â de ele.

Cite╚Öte ╚Öi Aplica╚Ťia care-╚Ťi spune dac─â ai COVID. Cum func╚Ťioneaz─â cea mai nou─â tehnologie de pe smartphone

La recomand─ârile lui Dr. Collier, acestea sunt aplica╚Ťiile f─âr─â costuri suplimentare, dar care nu au foarte multe studii la baz─â.

  • DBT Coach
  • CBT Thought Diary
  • Breathe2Relax 
  • Virtual Hope Box 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ramona olaru png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg