La ce trebuie să fii atent atunci când îți cumperi un laptop

Probabil, ai fost pus în fața întrebării „ce laptop să-mi cumpăr?” sau, mai rar, ai fost pus în postura omului ce trebuie să aleagă un laptop pentru altcineva. Momentele acestea sunt jenante, mai ales când nu te pricepi deloc la device-uri, iar aruncarea de bani pe diferite încercări ce ar putea eșua nu te bucură. 

laptop 2589420 1920 jpeg

Totuși, ce trebuie să ai în vedere atunci când îți achiziționezi un laptop

PREȚ

Gama de prețuri este cel mai important aspect atunci când decizi ce laptop să cumperi. E imperativ să-ți cunoști bugetul, iar laptopul pe care-l achiziționezi va reflecta prețul pe care ești dispus să-l achiți, dar nu e mereu cazul. Este în regulă dacă intervalul de preț este condiționat (adică, „Voi merge până la X pentru un ecran OLED, dar în caz contrar am o limită la Y”), dar trebuie să ai unul clar. Acel interval de preț îți va dicta opțiunile în viitor.

Prețul pentru ceea ce în general ar fi considerat un laptop „drăguț” a crescut constant de-a lungul anilor. Există persoane care încă consideră că 500 euro este linia pentru un „laptop accesibil”, dar personal încep să văd marcajul de 800 euro ca punctul deasupra căruia mă aștept ca laptopurile să fie cu adevărat, foarte grozave, cu o stare de calitate de construcție de ultimă generație, performanță de top și fără defecte majore. Asta cu siguranță nu înseamnă că fiecare laptop de peste 800 euro are calitate de construcție de ultimă generație, performanță de top și fără defecte majore, dar dacă asta este ceea ce cauți, este locul în care să-ți pui ochii.

Citește șiCele mai bune laptop-uri sub 2500 de lei pe care le poți achiziționa

Mărimea ecranului

Opțiunile tale principale sunt de 13 inchi, de 15 inchi sau de 17 inchi. Există opțiuni deasupra și sub aceste dimensiuni, dar sunt neobișnuite și au un public destul de specific.

Dacă nu ești sigur de ce dimensiune a ecranului ai nevoie sau cumperi pentru un utilizator de laptop pentru prima dată, aș începe cu unul de 13 inchi sau unul de 14 inchi. Dacă ai mai folosit unul dintre acestea și ți se pare prea mic sau dacă ai nevoie de mai multă putere decât poate oferi majoritatea modelelor de 13 inchi, probabil că un model de 15 inchi este potrivit pentru tine. Acestea sunt, în general, orientate mai mult către cazuri de utilizare intensă decât cele de 13 inci, așa că probabil vei vedea cipuri mai puternice aici, în detrimentul unei anumite eficiențe și portabilitate.

Specificații

Acum este timpul să reflectați la motivul pentru care cumpărați un laptop nou. Mai precis, ce nu funcționează la cel pe care-l deja îl ai?

Dacă device-ul tău vechi încă funcționează foarte bine pentru tot ceea ce trebuie să faci și problema ta are legătură cu construcția sa, probabil că poți obține un laptop nou cu cele mai actualizate versiuni ale specificațiilor laptopului respectiv.

Foarte pe scurt, majoritatea oamenilor care fac cumpărături în spațiul de consum vor avea opțiunea unui Core i3, Core i5, Core i7 sau Core i9 de la Intel sau un Ryzen 3, Ryzen 5, Ryzen 7 sau Ryzen 9 de la AMD. Există diverse procesoare cu nume diferite în fiecare dintre aceste categorii, dar nu trebuie să vă stresați prea mult despre asta ca consumator. În general, recomand ca oamenii care nu sunt siguri de ce au nevoie să înceapă cu un Core i5 sau un Ryzen 5. Acestea sunt un fel de cipuri implicite, care funcționează bine în fiecare linie.

Dacă există sarcini în care laptopul tău actual este insuficient, acolo este posibil să ai nevoie să faci upgrade. Dacă încetinește când deschizi prea multe file Chrome, este posibil să dorești mai multă memorie. Dacă lucrurile sunt în general lente, ar trebui să-ți actualizezi procesorul și spațiul de stocare. Dacă jocurile tale arată prost, caută o placă grafică mai bună.

Și uită-te la cât spațiu de stocare pe care-l folosești în prezent, pe care îl poți găsi în Setări de stocare. Dacă ai mai mult, probabil că poți să mergi din nou pentru aceeași capacitate; dacă este aproape plin și crezi că vei descărca mai multe lucruri, gândește-te să obții mai multe pe următorul tău model.

Durata de viață a bateriei

În acest moment, ar trebui să-ți restrângi selecția la câteva modele de alegere.

Trebuie să te asiguri că ești de acord cu durata de viață a bateriei pe care o poate oferi un laptop înainte de a-l cumpăra.

Știu că acest lucru este dificil, deoarece fiecare recenzie pe care o citești va avea rezultate diferite ale bateriei. Vă pot spune direct că este departe de a fi o știință exactă. Iată sfatul meu: Citiți câteva recenzii (aș spune că cel puțin șase). Dacă recenziile sunt pozitive privind durata de viață a bateriei, ești pe drumul cel bun.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net