Sunt criptomonedele un Caritas la nivel mondial?
Criptomonedele sunt printre cele mai interesante subiecte din 2022. Mulți le adoră, dar și mulți le urăsc într-un mod de necrezut. Totuși, este ura lor îndreptățită?
Bitcoin, Ethereum sau ADA Cardano sunt printre cele mai utilizate criptomonede la nivel mondial, bucurându-se de o creștere semnificativă. Toate astea, până la prăbușirea pieței, care a avut loc în luna mai.
Bitcoin = schemă piramidală?
Pe scurt, în luna mai, întreaga piață a criptomonedelor s-a prăbușit în doar câteva ore, ajungând la valori la care ne era imposibil să ne gândim vreodată. Pentru context, în doar câteva luni, Bitcoin a pierdut peste 50% din valoarea sa.
Citește mai multe informații despre prăbușirea pieței criptomonedelor: Investitorii au intrat în panică! Piața bursieră și piața criptomonedelor s-au prăbușit
Principalul motiv fiind războiul din Ucraina, care i-a speriat atât de tare pe oameni, pe bună dreptate, încât și-au retras toate investițiile, deoarece știau că ceva rău urma să vină.
Și, iată, chiar s-a întâmplat. Țările de pe tot globul se confruntă cu probleme de natură economică similare cu ale unei crize economice. Astfel, investitorii au decis că venitul pasiv nu e la fel de important precum pâinea la suprapreț pe care sunt nevoiți să o cumpere de la magazin.
Astfel, la momentul redactării articolului, un Bitcoin poate fi achiziționat cu puțin peste 20.000 de dolari. Anul trecut, un Bitcoin era evaluat la suma de 69.000 de dolari.
Nu mulți au prezis această scădere semnificativă a pieței. Astfel, în doar câteva ore, foarte mulți investitori s-au trezit cu portofelele pe roșu, iar mulți dintre aceștia s-au jurat că vor sta departe de aceste active digitale.
Reclamele la crypto sunt cele care alimentează piața
Totuși, chiar dacă piața este aproape de pământ, reclamele la criptomonede continuă să curgă. Care este motivul?
În mod evident, foarte multe astfel de reclame au în spate mai multe criptomonede ce nu au o bază clară și nu oferă nicio rezolvare a unei probleme. Ca notă informativă, Bitcoin a oferit un colac de salvare împotriva guvernului și a băncilor.
Ce nu știau foarte mulți în momentul în care au investit e că aceste creșteri impresionante înregistrate de piață au venit în condiții economice prielnice. Astfel, în fața unei recesiuni, Bitcoin se chinuie să depășească suma de 30.000 de dolari.
Află mai multe informații despre riscurile la care se supun investitorii în crypto: Care sunt, de fapt, riscurile la care se supun investitorii în criptomonede
Revenind la reclame, scopul acestora este unul simplu: foarte mulți investitori și-au depus banii în aceste criptomonede atunci când prețul lor era foarte scăzut.
Cu cât reclama este mai convingătoare, tot mai mulți ajung să investească, la rândul lor, în aceste criptomonede. Când prețul este destul de ridicat, toți investitorii ce au intrat de la început în joc se vor retrage, așa cum s-a întâmplat și în cazul criptomonedei Terra Luna.
Cei ce vor rămâne în joc fie o să iasă în pierdere, fie o să rămână cu banii investiți, în cazul unei posibile reveniri, chiar dacă asta nu e sigur.
Chiar și acum, după aproape o lună de când Terra Luna a ajuns de la 300 lei/monedă la 0.001 lei/monedă, există foarte multe reclame și persoane ce-i îndrumă pe oameni să-și investească banii în această criptomonedă falimentară.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!