Utilizatorii Windows, victimele atacurilor cibernetice. Cum să te protejezi

Ultima actualizare:

Versiunile anterioare ale sistemului de operare Windows sunt, de cele mai multe ori, vizate de hackeri și alte personaje ce vor să-ți fure datele cu caracter personal. De data aceasta, cea mai nouă țintă a lor este chiar celebrul Windows 10, cel mai folosit din România. 

Tot mai mulți utilizatori se plâng de actualizările false ale Windows 10
Tot mai mulți utilizatori se plâng de actualizările false ale Windows 10

Bleeping Computer a prezentat că unii utilizatori de Windows 10 au confirmat deja că dispozitivele lor au fost infectate cu un virus, după instalarea actualizărilor ce au fost postate pe site-uri fantomă.

Actualizările la Windows, infectate cu un ransomware periculos

Problema este una cu un grad ridicat de importanță, deoarece aceste actualizări disponibile „la negru” pentru Windows 10 pot instala utilizatorilor virusuri de tip ransomware.

Citește și Cel mai bun înlocuitor pentru Windows pe care să-l încerci în 2022

Experții în securitate cibernetică de la Bleeping Computer au declarat că, în timp ce aceștia verificau toate informațiile ce erau disponibile pe forumurile oficiale, aceștia au descoperit că o bună parte din utilizatorii de Windows 10 au postat plângeri legate de actualizările false pentru Windows 10, ce circulă pe internet. 

„Bună, băieți, PC-ul meu a fost infectat cu un ransomware și fișierele mele au fost criptate cu fișierul .yyqiidt. Din păcate, nu există încă un decriptor”, a spus un utilizator anonim de Microsoft.

Experții în securitate cibernetică au confirmat gravitatea acestor actualizări rău intenționate. Ei au spus că update-urile false ale sistemului de operare vor instala automat ransomware-ul Magniber. 

Cercetătorii în securitate cibernetică au adăugat că actualizările false sunt distribuite în fișiere diferite. Acestea sunt cele mai comune: 

Win10.0_System_Upgrade_Software.msi

Security_Upgrade_Software_Win10.0.msi

Ce alte fișiere mai pot instala ransomware-ul Magniber

Pe lângă aceste fișiere, există și alte articole false ce sunt bazate pe extensiile de la Microsoft, care pot instala ransomware-ul Magniber:

System.Upgrade.Win10.0-KB18062410.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB66846525.msi

Vezi și Microsoft ți-a oferit motivul ca să nu mai folosești Windows. Ce ascunde sistemul de operare

System.Upgrade.Win10.0-KB47287134.msi

System.Upgrade.Win10.0-KB82260712.msi

Recent, și un articol din partea CNET a arătat că unele actualizări false ale Windows 10 vizează, de asemenea, utilizatorii Microsoft încă din 2019. Experții în securitate au spus că aceste actualizări rău intenționate v-ar putea face să pierdeți controlul asupra PC-ului. 

Din această cauză, hackerii vă pot prelua în mod liber dispozitivul, în timp ce petreceți o perioadă lungă de timp pentru a-l debloca. Dacă aveți noroc, veți putea reaccesa computerul. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Planete, Pixabay (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
hrana uscata caini jpg
schelet copil timisoara jpg
200 de ani de la moartea lui Napoleon Bonaparte: O comemorare delicată, dar asumată de președintele francez Emmanuel Macron jpeg
WhatsApp Image 2024 11 15 at 09 56 32 jpeg
tineri sex jpg
cuplu de romani, disparut în inundatii, cautati in Spania Foto ABC    Álvaro Ybarra Zavala jpg
Nicolae Ceauşescu, la Conferinţa Naţională a PCR din decembrie 1977 (© „Fototeca online a comunismului românesc”, cota: 2/1977)
human structures made matters worse  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net