Trei cutremure în România, miercuri dimineața. Două dintre ele s-au produs în doar 7 minute

Ultima actualizare:

Două cutremure au avut loc în România după ora 5.30, miercuri dimineața. Seismele au avut aceeași magnitudine, dar s-au produs într-un interval mic de doar 7 minute, a anuțat Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

cutremur jpg

Două cutremure, altul în cursul nopții

Primul cutremur care s-a produs în România în ziua de 20 septembrie a avut loc la ora 2:04, iar magnitudinea a fost de 2,1. Epicentrul a fost în zona seimica Vrancea.

Cel de-al doilea seism a avut o manitudine de 3,1 s-a produs la ora 5:37 în judeţul Buzău, la o adâncime de 100,6 kilometri şi s-a înregistrat în apropierea următoarelor oraşe: 53 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 63 km est de Braşov, 63 km vest de Focşani, 70 km nord-est de Ploieşti şi 99 nord-est de Târgovişte, potrivit datelor INFP, scrie Agerpres.

Cel de-al treilea cutremur, tot cu magnitudinea de 3,1, s-a produs la ora locală 5:44, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 15,9 kilometri, la un interval de doar şapte minute, de cel de-al doilea, potrivit Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

image

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 45 km vest de Focşani, 57 km nord de Buzău, 69 km est de Sfântu-Gheorghe, 78 km est de Braşov, 90 km nord-est de Ploieşti.

19 cutremure în luna septembrie

De la începutul lunii septembrie, în România, au avut loc 19 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,2 pe Richter, din care 15 în judeţele Vrancea şi Buzău, zona seismică Vrancea, două în judeţul Buzău, zona Munteniei, şi câte unul în judeţele Gorj şi Braşov, respectiv zonele Oltenia şi Transilvania.

În România, cea mai puternică mişcare tectonică din acest an, cu magnitudinea 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net