Trucuri pentru vacanțe ieftine într-un an în care prețurile au explodat. „Cu 200 de euro văd patru țări”

Indiferent de perioada anului, mulți români nu își pot lua gândul de la vacanțe. Pândesc oferte de cazare sau de bilete de avion și își aleg destinații unde bucuria să fie cât mai mare, iar chetuiala cât mai mică. Și cum pentru 2024, prețurile vacanțelor au explodat, pasionații de călătorii apelează la tot felul de trucuri. Iată câteva din secretele experților în alegerea de vacanțe ieftine și frumoase.

image

Cum buzunarul nu se împacă adesea cu prețurile, mulți români reduc drastic din pretenții pentru a se bucura de vacanța dorită.

Și totuși, experții în călătorii spun că există soluții mai ieftine, astfel încât vacanța să fie cât mai aproape de cea visată, dacă nu cumva și mai reușită.

Pe plaforma Reddit întrebarea unui român a deschis o amplă dezbatare și mulți au venit cu sfaturi extrem de utile.

„Toți avem «prietenii» ăia sau cel puțin din auzite, știm de oameni care merg în vacante prin Europa super ieftin, gen 200-300 de euro (transport+cazare). Eu mereu când caut, chiar dacă găsesc zbor ieftin dus-întors de 300 de lei, pierd la cazare bani și depășesc mia de euro pe o săptămână. La agenții aceeași poveste. Acum va întreb pe voi: cum se poate? Știți voi ceva ce eu nu știu?”, a fost postarea care a adunat sute de comentarii.

Trucuri și idei practice

„Noi eram prietenii aia, înainte să fim părinți. Mergeam într-un city break la două luni. Evident, zona e cea mai importantă și apoi dacă e în sezon sau nu... De exemplu Italia - în martie e perfect pentru că nu-s atâția turiști, e ieftin și vremea e bună. Skyscanner pentru zboruri (Sortează după cele mai ieftine destinații în luna în care vrei) și cumperi direct de la companie de pe site”, a fost prima parte a unui răspuns care a cuprins mai multe sfaturi practice.

„De curiozitate, acum că sunteți părinți cât de des călătoriți?”, l-a întrebat cineva. „În medie de patru ori pe an (dar câte 5-7 zile, toate cu el până acum)”, a venit prompt răspunsul.

image

„Un mare pont e să îți iei bilet cu rucsac numai, de la Wizz și un Priority doar, dacă sunteți cuplu. Și va uitați după cazare cu mașină de spălat. Concediile mele de până acum au fost de 9 zile. 2023 Grecia 550 transport, 1.200 cazare. 1.750 ron pe 9 nopți cazare și transport. 2022 Italia 550 lei transport și 70 de lei pe noapte cazarea. Mă orientez pe Booking și Airbnb. Bila neagră e că ne gătim noi și facem curățenie”, a scris altul.

Ponturile experților

„Dacă vorbim doar de city breakuri, se poate cu bani puțini. City break eu consider trei-patru zile, cinci zile e deja vacanță. Înainte de pandemie, cel mai ieftin am fost în Veneția: 25 de euro avionul dus-întors și 45 de euro cazarea, două nopți cu mic dejun inclus. Recent am fost în Viena, în august, 73 de euro avionul dus-întors și 90 de euro cazarea - două nopți fără mic dejun. Am fost și în Sofia cu 20 de euro dus-întors. E important să fii deschis la orice destinație, te duci unde găsești ieftin atunci când ești tu disponibil. Nu plănuiam să merg în Viena, acolo am găsit cel mai ieftin în august. Îmi doream să plec undeva așa că m-am dus”, a răspuns alt internaut.

„Pentru bilete ieftine... de la Wizz cu Wizz Discount - găsești constant destinații la sub 2-300 lei dus-întors, mai ales extra sezon. Pentru cazări... prospectezi înainte și alegi destinații ieftine (gen dacă vrei Spania, alege Zaragoza sau Malaga în loc de Barcelona etc) și iei o cameră pe AirB&B, nu hotel. Pentru mâncare... street food + gătit chestii simple la cazare dacă poți, nu mâncat fiecare masă la restaurant”, a fost altă sugestie.

„Eu sunt unul din cumetrii aia. Am Skyscanner și mă uit în funcție de sezon la biletele de zbor. Cele mai ieftine sunt în perioada noiembrie-martie. Am un city break în Veneția planificat pentru februarie. Biletele m-au dus 200 de lei, cazarea 300 de lei pentru două nopți, transport de la aeroport 100, mâncare + diverse 400 de lei. Agențiile sunt o scamatorie. Evită-le. Planifică tot singur”, i-a propus altul.

„Eu obișnuiam să merg cu autostopul, consumam 200-300 de euro în trei săptămâni și vedeam patru-cinci țări. Am mers și anul trecut cu autostopul, Amsterdam-Viena”, a fost altă sugestie.

Șapte nopți în Malta, 380 de euro cu avion și cazare

„Tocmai zilele trecute am luat un bilet către Milano cu 70 euro - două persoane, plus cazare pentru două nopți - 133 euro. Zborurile sunt cu plecare din București la 06.30 și din Milano la 21.30. după (trei zile de plimbare). La sfârșitul lui februarie, în timpul săptămânii. Dacă dorește cineva să meargă în zona aia recomand cazare în Bergamo, prețurile sunt mici, cazările sunt top gen numai note peste 8 în booking, din Bergamo ai tren”, a punctat cineva.

Plec în martie șapte nopți în Malta. Nu am planificat activități. 380 inclus avion și cazare”, a adăugat un alt internaut.

Au existat însă și alții care au criticat ideea de vacanță sau city break ieftin.

„Vezi că o parte din prietenii ăia ai tăi stau la cazări mizere și doar așa își permit ieftineala respectivă”, a fost un punct de vedere, scrie Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
somn pexels jpg
autostrada 5 jpg
cristela georgescu instagram jpg
oameni fericiti jpg
Orhidee roz jpg
demolare gara velenta oradea 01112024 1 jpeg
Nichita Stanescu jpg
Banner Târg Crăciun
image
actualitate.net
image
actualitate.net