5 plante care nu trebuie să-ți lipsească din dormitor. Te ajută să ai un somn odihnitor și să te trezești plin de energie

17 octombrie 2024 16:02   Fapt divers
Ultima actualizare:

Fiecare dintre noi apelăm la diverse metode pentru a reuși să adormim mai ușor. Ne vom asigura că temperatura în cameră este optimă, că am stins toate sursele de lumină, poate chiar și că perna este în poziția noastră favorită. Dar, mai putem face un lucru pentru a ne asigura că vom avea un somn cât mai odihnitor: putem ține în dormitor aceste plante!

Plantele sunt o metodă simplă de a ne decora interiorul camerelor. Acestea vor aduce un plus de vitalitate în interiorul apartamentului nostru, iar datorită frumuseții florilor, ne vom simți mai optimiști și mai plini de energie. Însă, pe lângă valoarea estetică, plantele au și unele beneficii extrem de practice, mai ales dacă le ținem în dormitor!

Pare surprinzător, dar experții au descoperit faptul că plantele de interior pot să scadă temperatura corpului, cât și ritmul cardiac! Așa că, datorită simplei prezențe a acestora, vom putea dormi mult mai bine de-a lungul nopții!

Plantele perfecte pentru un somn odihnitor

În general, cele mai bune flori pentru dormitor sunt cele care nu au nevoie de foarte multă lumină, cum ar fi planta de șarpe! Ea nu are nevoie de prea multă apă sau lumină, iar partea cea mai bună este faptul că nu va fi necesar să o replantăm decât peste câțiva ani!

O altă alegere perfectă pentru dormitorul nostru este pothos, care este la fel de ușor de îngrijit! Ea are nevoie de ceva mai multă lumină și de cât mai puțină umiditate, pentru a rămâne frumoasă de-a lungul anului. Filodendronii sunt o altă elegere ideală pentru un somn mai bun! Această plantă nu va necesita prea multă apă, ori lumină.

Sunt alegerea perfectă pentru dormitor

Dacă ne dorim ceva cu un parfum mai puternic, putem apela oricând la faimoasa lavandă! Mirosul acestuia are un efect calmant, care ne va ajuta să dormim mai mult și mai bine, pe parcursul nopții.

Iar, nu în ultimul rând, mușețelul este o altă alegere potrivită pe care o putem face! Această plantă are nenumărate beneficii pentru sănătate, printre care și faptul că ne va ajuta să dormim mai bine!

Mai multe