Alimentul care e o adevărată comoară pentru sănătate. Îți aduce fericire, stimulează imunitatea și îmbunătățește concentrarea mentală

28 septembrie 2024 11:00   Fapt divers

Este un produs delicios, pe care poate că mulți dintre noi îl punem în coșul de cumpărături, atunci când ne aflăm în magazine. Însă, nu mulți români știu și cât de benefică pentru sănătate poate fi ciocolata amăruie! Mai precis, este vorba despre un sortiment anume, cel care are peste 70% cacao și care poate fi foarte util în dieta noastră.

Ciocolata amăruie este îndrăgită de foarte mulți români, care fie că o consumă simplă, ca oricare altă ciocolată, sau o utilizează drept ingredient în diverse preparate. Însă, dacă fiecare dintre noi suntem familiarizați cu gustul acestui tip de ciocolată, nu foarte mulți români știu și că această ciocolată este foarte utilă și pentru sănătatea noastră!

Cercetătorii britanici au constatat că cei care consumă zilnic măcar și 3 sau 4 bucăți de ciocolată amăruie cu peste 70% cacao, ar putea beneficia de o îmbunătățire a imunității. Acest efect se datorează boabelor de cacao, care sunt utile pentru a întări sistemul nostru imunitar.

Cicolata amăruie poate fi foarte utilă pentru sănătatea noastră

De asemenea, un sistem imunitar mai puternic nu este singurul avantaj pe care acest tip de ciocolată amăruie ar trebui să ni-l ofere. Potrivit studiilor efectuate de către specialiștii din Marea Britanie, ciocolata amăruie ar trebui să îmbunătățească fluxul sanguin, ne poate ajuta să gestionăm mai ușor stresul de pe parcursul zilei și chiar poate fi utilă și pentru sănătatea intestinului nostru.

Astfel, dacă ne dorim să introducem un preparat dulce delicios în dieta noastră, care să fie și foarte sănătos, putem apela la acest sortiment de ciocolată amăruie.

Ciocolata amăruie ne poate ajuta să gestionăm stresul zilnic

Iar acestea nu ar fi singurele beneficii pe care ciocolata amăruie le poate avea asupra organismului nostru! Ea poate fi utilă împotriva deteriorării ADN-ului, lucru ce nu doar că ne poate îmbunătăți șansele de a evita cancerul, dar susține și funcțiile creierului.

Desigur, nu în ultimul rând, această ciocolată ajută creierul nostru să elibereze endorfine, care ne vor oferi un sentiment de fericire! Astfel, ciocolata neagră este un produs mult mai util decât am crede inițial.

Mai multe