Amenințarea ascunsă pe care o avem în bucătărie! Puțini români știu la ce risc se expun

16 septembrie 2024 17:37   Fapt divers

Cei mai mulți dintre noi putem avea impresia că o curățenie serioasă ne va igieniza complet casa și ne feri de orice fel de problemă de sănătate. Cu toate acestea, există și unele amenințări ascunse, care se găsesc în cele mai neașteptate locuri și care ne pot pune în pericol. Iar un obiect extrem de comun din bucătărie poate fi mult mai periculos decât am crede!

Atunci când casa noastră este curată, nu doar că ne vom simți bine datorită datorită faptului că totul arată bine, dar ne vom simți și mai în siguranță, feriți de diferitele probleme de sănătate la care ne poate expune mizeria. Însă, curățenia nu înseamnă că am și eliminat toate amenințările din casă. Iar în bucătăria noastră se ascunde un obiect banal care ne poate provoca mari probleme de sănătate!

Mai precis, este vorba despre banala tigaie din teflon, pe care poate că cei mai mulți dintre noi o folosim măcar o dată pe săptămână! Dacă nu suntem atenți, aceasta ne poate provoca frisoane, cât și dureri musculare!

Obiectul banal din bucătărie care ne poate pune sănătatea în pericol

Din păcate, tigăile care conțin politetrafluoroetilenă, substanța care le oferă, de altfel, suprafața antiaderentă, pot cauza boala cunoscută drept „gripa teflon”. Iar cazurile au crescut simțitor, în ultimii ani.

Această substanță devine periculoasă deoarece poate fi inhalată, atunci când tigăile noastre sunt supraîncălzite, sau chiar arse. Astfel, odată ce se atinge o temperatură îndeajuns de ridicată, substanța se va descompune și va elimina substanțele toxice în aer.

La ce simptome trebuie să fim atenți

Simptomele acestei „gripe teflon” sunt destul de serioase, așa că nu trebuie deloc ignorate. Din păcate, pot să fie confudante cu diverse alte afecțiuni, așa că nu ne vom da seama, din start, care este sursa problemelor.

De exemplu, putem observa că ne confruntăm cu dureri de cap, febră, tuse, iar în cazurile ceva mai extreme, chiar și cu greață și cu frisoane. Simptomele încep cam la două ore după ce am fost expuși substanței toxice, însă partea bună este că pot dispărea de la sine în maxim două zile.

Mai multe