Animalul care bea mai mult alcool decât majoritatea românilor. Consumă fără probleme 5 sticle de bere
Dacă până acum nu ai aflat, este momentul să descoperi o curiozitate care cu siguranță te va uimi - există animale care pot consuma cantități semnificative de alcool, uneori în mod surprinzător de mari.
Animalul care consumă mult alcool
Un animal fascinant este veverița arboricolă, cunoscută științific sub denumirea Ptilocercus lowii și are locuința în frumoasele păduri din Malaysia.
Poate ți se pare incredibil, dar veverița arboricolă consumă în fiecare seară echivalentul a nouă unități de alcool, ceea ce ar traduce în 9 pahare de whisky, 5 halbe de bere sau 5 pahare de vin de 175 de mililitri fiecare.
Dar cum este posibil așa ceva? E important de menționat că veverița nu se delectează cu bere sau vin în sensul clasic, ci se hrănește cu nectarul florilor de palmier, care fermentează datorită prezenței drojdiei naturale în mugurii plantei. Această băutură naturală are o concentrație de alcool de aproximativ 3,8%, iar veverița petrece în jur de două ore pe noapte savurând-o.
Totuși, trebuie să menționăm că, chiar dacă introduce în organism echivalentul unor cantități mari de alcool, veverițele nu se îmbată niciodată.
Organismul acestui animal lor este capabil să proceseze alcoolul fără să se intoxice, ceea ce face acest comportament aparent neobișnuit să fie în regulă pentru ele. Această dietă aparte cu alcool le aduce un aport caloric mai mare, conferindu-le un nivel crescut de energie și, implicit, mai multe șanse de supraviețuire în sălbăticia lor.
Ce alte caracteristici inedite are acest animal
În afară de această excentricitate cu alcool, veverițele mai dețin și alte trăsături interesante. Ele sunt capabile să sară de pe o creangă pe alta pe distanțe impresionante de până la cinci metri. Atunci când înoată, veverițele folosesc coada ca și cârmă pentru a se orienta și a se deplasa cu agilitate. De asemenea, aceste creaturi mici se adaptează uimitor de bine la mediul urban, fiind cunoscute pentru apetitul lor pentru pizza și covrigei atunci când își fac apariția în orașe sau așezări umane.
Cu astfel de trăsături inedite, veverița arboricolă rămâne unul dintre cele mai surprinzătoare și fascinante animale din regiunea tropicală din Malaysia. Există 265 de veverițe arboricole. Cea mai mică dintre ele este veverița pitică africană, cu o dimensiune de doar 10 cm lungime, iar cea mai mare este veverița uriașă indiană, a cărei lungime poate atinge și 91 de centimetri. Speciile de veverițe se numără printre cele mai inteligente animale. Acestea vorbesc între ele prin diferite vocalize și comunică prin mirosuri.
E important de precizat că 44 de specii de veverițe pot zbura. Ele au o membrană ce se întinde începând de la încheietura labelor superioare până la glezne.
Palmierul care conține alcool
Palmierul bertam fără tulpină crește în grupuri dense în multe păduri tropicale din vestul Malaeziei. Această plantă dezvoltă inflorescențe foarte mari (1-3 m), dar nu se cunoaște modul în care își face polenizarea. Florile constau în medie din 1 004 ± 230 flori SD, dintre care jumătate sunt masculine (purtând doar stamine) și jumătate hermafrodite (purtând stamine și un pistil).