Bărbatul care a ținut cea mai lungă dietă din lume. Cum a reușit să trăiască mai mult de un an fără să mănânce

20 septembrie 2023 18:23   Fapt divers

În 1965, scoțianul Angus Barbieri, în vârstă de 27 de ani, suferea de obezitate și credea că nu poate duce o viață normală fără ajutor de specialitate. El cântărea 207 kg când a fost internat într-un spital scoțian și a cerut ajutorul medicilor. A început o perioadă de post de 382 de zile, în care nu s-a atins de mâncare solidă, una dintre cele mai lungi perioade de post înregistrate în istoria medicală.

Angus Barbieri ajunsese atât de obez, încât doctorii i-au spus că nu mai are mult de trăit. Scoţianul de origine italiană cântărea 207 kilograme și avea 27 de ani când s-a prezentat la spitalul Royal Infirmary din Dundee, Scoţia, în 1965.

Doctorii i-au sugerat o dietă cu apă, timp de 40 de zile, fiind convinși că tânărul nu va rezista mai mult de 2-3 zile fără să mănânce. În timpul postului său extrem, el a consumat doar lichide: apă, ceai, cafea. Însă, mare le-a fost mirarea medicilor când Angus a reuşit să bată recordul mondial şi să nu se atingă de mâncare timp de 382 de zile! Pe întreaga perioadă de post, bărbatul a fost supravegheat îndeaproape, iar medicii, pentru a compensa lipsa de nutrienți, i-au prescris vitamine și suplimente de minerale, inclusiv potasiu și sodiu.

A reușit să slăbească și a pierdut 125 de kg

Spre final, în ultimele săptămâni, Angus a recunoscut că a început să adauge puţin lapte sau un vârf de linguriţă de zahă în cafea şi în ceai. De asemenea, în ultima zi, cea de-a 382, el cântărea 82 kg, cu alte cuvinte a dat jos 125 de kg. Atunci a fost și ziua în care a renunțat la regim, potrivit Historia.ro.

După ce a fost externat, tânărul făcea vizite frecvente la spital și rămânea adesea peste noapte. I se făceau teste regulate de sânge, care arătau că organismul său funcționa surprinzător de bine. Însă, cinci ani mai târziu, Angus s-a mai îngrăşat 7 kg, cântărind 98 kg, dar nu a mai revenit niciodată la greutatea inițială. A murit în 1990, la 51 de ani. Povestea lui Angus pare de necrezut, însă a fost detaliată chiar de doctorii săi, în 1973, în publicaţia „Postgraduate Medical Journal”.

Mai multe