Cât de repede putem urca la volan după ce am băut vin fiert. Experimentul care a surprins mulți șoferi

17 octombrie 2024 14:45   Fapt divers

Deja ne aflăm în cea mai bună perioadă din an pentru pofticioșii din țara noastră! În toamnă și în iarnă putem savura o mulțime de produse tradiționale, inclusiv băuturi. Iar dacă suntem șoferi, trebuie să știm precis la cât timp putem urca la volan după ce am băut vin fiert!

Bucătăria tradițională românească are oportunitatea de a străluci în ultima perioadă a anului, atunci când se pregătesc o mulțime de rețete și băuturi tradiționale, de-a lungul întregii țări. Iar pe lângă nenumăratele preparate delicioase de care ne vom bucura în aceste luni, există și o băutură anume iubită de mai toți românii, care devine extrem de populară toamna, cât și iarna.

Este vorba despre vinul fiert, pe care nu numai că îl vom găsi în toate târgurile și piețele din țară în această perioadă, dar mulți români chiar îl pregătesc acasă! Însă, vinul fiert este, evident, o băutură alcoolică așa că dacă suntem șoferi, nu putem urca la volan după ce am consumat un pahar din acest vin.

Ce trebuie să știe șoferii în această perioadă

Chiar și un singur pahar de vin fiert poate însemna o alcoolemie de 0,54, lucru ce înseamnă că vom fi cercetați pentru comiterea unei infracțiuni. Vloggerul Tavi Perțea a încercat să afle la cât timp se poate urca la volan după ce s-a băut un pahar de vin fiert, iar rezultatul a fost unul surprinzător.

La numai 15 minute după ce a terminat paharul de vin fiert, el și-a testat din nou alcoolemia, iar, spre surprinderea multora dintre noi, aparatul nu a mai depistat alcool în aerul respirat. Iar pentru a se asigura că testul nu a fost o eroare, el l-a efectuat din nou, iar alcoolemia a fost tot zero.

Cât de repede putem urca la volan după ce am băut vin fiert

Vloggerul a făcut un astfel de test folosind și un pahar de vișinată, iar imediat după ce l-a terminat, Tavi Perțea avea o alcoolemie 1,48. După un sfert de oră, el a repetat testul, iar alcoolemia depistată era de 0,05. De abia după alte 15 minute, aparatul nu a mai depistat alcool în aerul respirat.

Însă, un detaliu important pe care nu trebuie să îl uităm este faptul că astfel de rezultate pot să difere, de la o persoană la alta.

Mai multe