Cea mai bună rețetă de bulion. O să se păstreze foarte bine peste iarnă, fără prea multe eforturi

31 iulie 2024 7:46   Fapt divers

Bulionul, unul dintre cele mai cunoscute preparate din cămările gospodinelor din România, poate fi unul de-a dreptul delicios dacă este făcut urmând pașii rețetei de mai jos. 

Multe gospodine aleg să prepare de unele singure bulionul, decât să-l folosească pe cel din comerț care este plin de conservanți. 

Bulion după rețeta bunicii 

Înainte de a vă prezenta rețeta pentru cel mai gustos bulion care rezistă peste iarnă, există câteva detalii de care trebuie să ții cont atunci când alegi roșiile: 

- cu toate că multe persoane nu țin cont de acest aspect, roșiile stricate trebuiesc neapărat ocolite. Chiar dacă le este îndepărtată partea stricată, tot pot strica gustul preparatului; 

- roșiile folosite să nu fie nici prea coapte, dar nici prea crude; 

- de asemenea, se aleg roșiile care nu sunt foarte moi, dar sunt cărnoase. 

Rețetă bulion de casă 

- 20 kg de roșii; 

- 1 ceașcă de sare. 

Mod de preparare: 

După ce s-au spălat cu mare atenție, roșiile se taie în bucăți mai mici și se dau printr-o presă cu sită. După ce se aruncă semințele și cojile, pulpa de roșii se pune la fiert vreme de aproximativ o oră până când capătă aspectul unei paste. După ce s-a răcit, bulionul se toarnă în borcane sau sticle, după posibilități și preferințe. 

Bulion cu ardei, morcovi, ceapă și țelină 

- 1 kg morcovi;

- 3 kg ardei gras roșu;

- 1/2 kg ceapă;

- 1 țelină.

Se taie toate legumele și se pun la înăbușit cu două linguri de apă, într-un recipient acoperit. Zarzavatul care a fost lăsat la înmuiat se pune în mașina de tocat sau într-un blender. 

Peste sucul de roșii pregătit se pune pasta de morcovi, țelină, ardei și ceapă, dar și 10 boabe de piper pisat, un vârf de nucșoară, 5 g scorțișoară pulbere și întreaga compoziție se pune la fiert până când volumul acesteia scade cu 1/3. Bulionul se pune după ce s-a răcit în sticle sterilizate înainte sau după, conform site-ului qbebe.ro. 

Mai multe