Cea mai bună rețetă de bulion. O să se păstreze foarte bine peste iarnă, fără prea multe eforturi
Bulionul, unul dintre cele mai cunoscute preparate din cămările gospodinelor din România, poate fi unul de-a dreptul delicios dacă este făcut urmând pașii rețetei de mai jos.
Multe gospodine aleg să prepare de unele singure bulionul, decât să-l folosească pe cel din comerț care este plin de conservanți.
Bulion după rețeta bunicii
Înainte de a vă prezenta rețeta pentru cel mai gustos bulion care rezistă peste iarnă, există câteva detalii de care trebuie să ții cont atunci când alegi roșiile:
- cu toate că multe persoane nu țin cont de acest aspect, roșiile stricate trebuiesc neapărat ocolite. Chiar dacă le este îndepărtată partea stricată, tot pot strica gustul preparatului;
- roșiile folosite să nu fie nici prea coapte, dar nici prea crude;
- de asemenea, se aleg roșiile care nu sunt foarte moi, dar sunt cărnoase.
Rețetă bulion de casă
- 20 kg de roșii;
- 1 ceașcă de sare.
Mod de preparare:
După ce s-au spălat cu mare atenție, roșiile se taie în bucăți mai mici și se dau printr-o presă cu sită. După ce se aruncă semințele și cojile, pulpa de roșii se pune la fiert vreme de aproximativ o oră până când capătă aspectul unei paste. După ce s-a răcit, bulionul se toarnă în borcane sau sticle, după posibilități și preferințe.
Bulion cu ardei, morcovi, ceapă și țelină
- 1 kg morcovi;
- 3 kg ardei gras roșu;
- 1/2 kg ceapă;
- 1 țelină.
Se taie toate legumele și se pun la înăbușit cu două linguri de apă, într-un recipient acoperit. Zarzavatul care a fost lăsat la înmuiat se pune în mașina de tocat sau într-un blender.
Peste sucul de roșii pregătit se pune pasta de morcovi, țelină, ardei și ceapă, dar și 10 boabe de piper pisat, un vârf de nucșoară, 5 g scorțișoară pulbere și întreaga compoziție se pune la fiert până când volumul acesteia scade cu 1/3. Bulionul se pune după ce s-a răcit în sticle sterilizate înainte sau după, conform site-ului qbebe.ro.