De ce fermentează bulionul? Ce fac gospodinele desăvârșite pentru a evita această problemă

Ultima actualizare:

Poate că cei mai mulți suntem obișnuiți ca toamna să fie sezonul asociat în mod tradițional cu murăturile, însă realitatea este ceva mai complicată. În această perioadă din an, gospodinele pregătesc mai multe produse specifice, cât și lucruri care vor fi necesare de-a lungul iernii. Unul dintre acestea este bulionul, care, dacă nu avem grijă, poate începe să fermenteze!

Roșiile pe care le folosim sunt mai importante decât am crede
Roșiile pe care le folosim sunt mai importante decât am crede

Deja înaintăm tot mai mult în toamnă, iar aceaste luni sunt asociate de către cei mai mulți dintre noi cu pregătirea murăturilor. Însă, în realitatea, toamna este mult mai dificilă și complexă pentru gospodine, care încep să muncească la diverse produse tradiționale pentru această perioadă, cum ar fi faimosul must.

De asemenea, de-a lungul toamnei sunt pregătite și alte lucruri pe care gospodinele le vor folosi pe parcursul iernii, iar unul dintre acestea este și bulionul. Din nefericire, când vine vorba despre banalul bulion, ne putem lovi de o problemă destul de comună: el începe să fermenteze!

Partea bună este că această problemă, extrem de neplăcută, poate fi evitată destul de ușor! În primul rând, pentru ca bulionul să nu înceapă să fermenteze, este foarte important să avem grijă la roșiile pe care le folosim! Acestea nu trebuie să fie niciodată verzi, dar, pe de altă parte, nici mult prea coapte! Cel mai bine este să folosim roșii cărnoase, iar dacă au părți mucegăite sau putrezite, ele trebuie curățate foarte bine.

De ce fermentează bulionul și cum îl putem opri

După ce v-ați asigurat că aveți roșiile potrivite, ele trebuie fierte, iar sucul de roșii poate sta pe foc și câteva ore! În general, puteți să vă dați seama că a venit vremea să stingeți focul atunci când sucul de roșii a scăzut cu aproximativ 2 degete și nu mai face spumă. Un alt pas crucial este ca recipientele în care puneți bulionul să fie sterilizate!

După câteva zile, verificați dacă pulpa roșiilor s-a desprins și a ajuns la fundul borcanului. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, este posibil ca bulionul vostru să înceapă să fermenteze.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
bere istock jpg
image
image
image
image
image
image
horoscop, zodii, stres jpg
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Fasole jpg
Horoscopul lunii iunie horoscop lunar 2023 shutterstock 2056174655 jpg
zodii norocoase jpg
chiftele pexels jpg
Horoscop jpg
leustean jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net