Cum să fierbem oul perfect? Un celebru bucătar ne împărtășește secretele sale din bucătărie

Probabil că fiecăruia dintre noi ne-ar fi foarte greu să ne imaginăm cum am reuși să ne petrecem restul vieții fără să mai mâncăm ouă niciodată. Exceptând situațiile în care diferite alergii ne stau în cale, ouăle sunt un aliment extrem de comun și popular, pe care îl consumăm cel puțin odată pe săptămână, de multe ori chiar și mai des! Ei bine, acum, cel mai cunoscut maestru bucătar din lume ne spune cum putem pregăti un ou fiert perfect!

De la un simplu ou fiert, până la cele mai complicate varietăți de omletă, ouăle rămân unul dintre cele mai populare alimente de pe glob. Iar, exceptând situațiile în care alergiile, sau alte probleme de sănătate ne stau în cale, mai mult ca sigur că fiecăruia dintre noi ne-ar fi imposibil să ne imaginăm cum am reuși să ne trăim restul vieții fără să mai consumăm ouă. Ei bine, deși acest aliment este atât de popular, el încă reușește să ne surprindă, chiar și în cele mai simple rețete!

De exemplu, banalul ou fiert poate părea cea mai accesibilă „rețetă” posibilă, care până și cineva care nu știe deloc să gătească o poate scoate la capăt. Însă, deși poate suna surprinzător, mulți oameni de-a lungul globului, chiar și bucătari profesioniști, nu reușesc întotdeauna să fiarbă oul exact în modul în care își doresc! Ei bine, Gordon Ramsay, cel mai faimos maestru bucătar de pe glob, ne învață tehnica sa pentru a fierbe oul perfect!

Cum fierbe Gordon Ramsay oul perfect

Potrivit sfaturilor bucătarului scoțian, metoda cea mai bună pentru a fierbe oul perfect este să îl scufundăm cu grijă în apă! El a explicat pe contul său de TikTok că pune ouăle în apă cu ajutorul unei linguri, iar apoi le lasă la fiert vreme de 6 minute! Apoi, Gordon Ramsay scoate ouăle și le pune în alt bol, de data aceasta cu apă rece!

De abia atunci începe să le decojească, sugerând să începem prin a sparge baza acestora, iar apoi să punem oul la loc în apă. Gordon Ramsay lasă apoi ouăle iar în apă, vreme de un minut, până când începe să decojească partea de jos a oului. Pentru a putea să scape de coajă mai ușor, el suflă în ou, iar acest lucru face ca procesul de decojire să fie foarte ușor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
Drob de miel FOTO Cumvaplace.ro
culoare zodii jpg
gradina jpg
Ingrijire par deteriorat   Copy jpg
chec jpg
Horoscop - zodii - zodiac FOTO Shutterstock
cub horoscop supărare png
ten perfect 600x400 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net