Cea mai delicioasă rețetă de ketchup de casă, pas cu pas, după o rețetă a Roxanei Blenche. O linguriță din acest ingredient secret va da un gust deosebit

Ultima actualizare:

Ketchupul de casă poate fi o opțiune delicioasă și personalizată pentru a înlocui variantele comerciale. Iată o rețetă pas cu pas pentru ketchup de casă, inspirată de ingredientele secrete ale Roxanei Blenche, care adaugă un gust deosebit.

Roxanei Blenche folosește un ingredient secret care o ajută să facă un ketchup delicios. Foto: Click
Roxanei Blenche folosește un ingredient secret care o ajută să facă un ketchup delicios. Foto: Click

Ingrediente:

  • 8 kg de ardei capia
  • 2 kg de ceapă albă
  • 5 kg roșii
  • 500 g de zahăr brun,
  • 150 ml de oțet balsamic,
  • 150 ml de oțet alb,
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată (ingredientul secret),
  • 1 linguriță de oregano,
  • 20 de grame de sare,
  • 2 căni apă

Cum se prepară. Rețeta pas cu pas. 

Se prăjesc 8 kilograme de ardei și se curăță. De asemenea, se curăță și se toacă ceapa mai mare, nu mărunt. Pune într-o oală imensă 500 de grame de zahăr la topit, după ce acesta s-a făcut caramel, adaugă ceapa tăiată gros. Caramelul se întărește puțin, este momentul când vei adăuga puțină apă. Lasă să fiarbă foarte bine, după care adăugă ardeiul copt (înainte scoate mijlocul lor și dacă mai rămân câteva semințe nu este nicio problemă). Amestecă foarte bine, adaugă o lingură de oregano, o linguriță de scorțișoară și 5 kg de roșii proaspete, blendate. Se adaugă 150 de ml de oțet alb, 150 de ml de aceto-balsamico și 20 de grame de sare. Se lasă totul să fiarbă foarte bine până a scăzut suficient de mult. Apoi, totul se pune într-un robot de bucătărie și se blenduiesc bine. Când s-a finalizat acest proces, ketchupul blenduit îl pui la loc în oala și îl mai pui pe foc la fiert pentru încă 30 de minute. După ce a mai fiert această jumătate de oră, îl iei și îl dai prin sită, ca să scăpi de toate semințele rămase de la ardeiul copt și roșii. Se pune în borcane și sticle și se lasă în pături să se răcească până a doua zi.

Acest ketchup de casă cu ingredientul secret al Roxanei Blenche ar trebui să aducă un gust deosebit și personalizat mâncărurilor dvs. preferate. Încercați-l pe burgeri, cu cartofi prăjiți sau ca sos pentru diverse preparate.

image
image
image
image
image
image
cearcane jpg
horoscop fecioara jpg
keenan constance nfmoJh9n4PM unsplash jpg
detailing auto profesional cum sa transformi o ma ina obi nuita intr o bijuterie pe 4 ro i1 jpg
zodii pixabay jpg
Horoscop relatii - zodii FOTO Shutterstock
click jpeg
horoscop colaj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net