Cine este Roxana Blenche, finalistă în sezonul 8 Chefi la cuțite. A ajuns bucătar-șef la 23 de ani


    Roxana Blenche este finalista lui Florin Dumitrescu în sezonul 8 Chefi la cuțitefoto: arhivă personală
Roxana Blenche este finalista lui Florin Dumitrescu în sezonul 8 Chefi la cuțitefoto: arhivă personală

Sezonul 8 "Chefi la cuțite" își desemnează marele câștigător miercuri, 16 decembrie. În lupta finală au intrat Roxana Blenche, Maria Șandru și Ionuț Belei. Roxana este singura finalistă a lui Florin Dumitrescu, cea în care acesta își pune toate speranțele, mai ales că nu a mai avut de doi ani un om în ultimul act al competiției culinare.

Roxana Blenche a venit cu gândul să câștige sezonul 8 "Chefi la cuțite". Încă de la preselecții, ea a spus că vrea să fie prima femeie care câștigă titlul în emisiunea culinară de la Antena 1.

În vârstă de 27 de ani, ea a povestit și prima ei legătură cu gătitul. Dorind să-și surprinsă părinții, când era mică, Roxana s-a gătit să le facă niște cartofi prăjiți, însă aproape a dat foc la bucătărie. Acum, tânăra își câștigă existența tocmai ca bucătar. A început în Baia Mare, alături de chef Michael Pascale, căștigătorul Hell's Kitchen România, apoi a mers în Brașov, iar la 23 de ani a ajuns chef. La momentul apariției la "Chefi la cuțite" lucra deja în București alături de chef Cezar Munteanu, cel care îi este și mentor. Dacă nu ar fi lucrat în domeniul culinar, ar fi fost inginer zootehnist.

"Titlul este cel mai important, ar fi cea mai mare realizare a mea. Nu am venit pentru premiu, ci pentru titlu", a spus Roxana la preselecții, unde s-a prezentat cu un preparat din piept de rață.

„A început să-mi placă cu adevărat să gătesc când eram prin anul trei de facultate, cam atunci am început să experimentez și să îmi cumpăr foarte multe cărți de gastronomie. Sora mea este cea care m-a încurajat să-mi încep o carieră în domeniu, deși eu susțineam că voi fi inginer zootehnist. Însă, prin 2015, când eram în anul patru de facultate, se deschidea la Baia Mare un restaurant fine dining, este vorba de Michael Pascale, iar sora mea mi-a făcut rost de un interviu pentru un post de bucătar, fără să știu. Inițial chiar m-am supărat pe ea, dar m-am prezentat la interviu și am obținut postul. Așa am intrat în acest domeniu. Mi-a plăcut și am rămas”, a povestit Roxana.

Ionuț Belei și Maria Șandru sunt adversarii din finală ai Roxanei Blenche
Ionuț Belei și Maria Șandru sunt adversarii din finală ai Roxanei Blenche

Primul nume anunțat a fost cel al Roxanei Blenche, favorita lui chef Florin Dumitrescu și una dintre cele mai tehnice concurente din sezonul 8. Al doilea finalist "Chefi la cuțite" este Ionuț Belei, "cuțitul de aur" din echipa lui Sorin Bontea și un bucătar de temut în competiție. Ultimul nume anunțat, cel de-al treilea, a venit cu o surpriză uriașă. Doi concurenți, din echipe diferite, au adunat același numar de puncte, o premieră în istoria concursului, iar chefilor le-a venit misiunea să facă departajarea. Este vorba despre Paul Maxim și Maria Șandru. Norocoasa finalistă este Maria, concurenta lui chef Sorin Bontea, așa că chef Cătălin Scărlătescu a rămas fără nici un concurent în ultimul act al competiției.

Zodiac - horoscop FOTO Shutterstock
Cristina Pazurati în vizita la Tristan Tate FOTO Antena 3 CNN / Wowbiz
cub horoscop bani
barbat suparat jpg
lidia fiica corneliu vadim tudor cum isi serba tatal ei ziua de nastere 802328 jpg
America Express Andreea Balan si Andreea Antonescu 6 amuleta Foto Antena 1 jpg
bani valuta curs valutar dolari pexels jpg
cub cornel Ilie png
image
image
image
image
image
image
 Constantin Enceanu este topit după nepoții săi
Monica Davidescu si Aurelian Temisan
 Nicu Covaci, invitat de seamă la ziua bunului său prieten și coleg, Ovidiu Lipan Țăndărică
roxana hulpe colaj jpg
cub theo rose png
adriana bahmuteanu