Berea dăunează grav sănătății! Inima, organul cel mai afectat de această băutură. La ce alte boli te expui atunci când o consumi des

Berea este cea mai populară băutură alcoolică de-a lungul globului, iar o bună parte din consumatorii ei au impresia că nu este deloc la fel de nocivă precum băuturi mai tari. Această calitate aparentă a berii face ca lumea să o consume în cantități mari, mai ales în perioada de vară, când temperaturile trec de pragul de caniculă. Însă, berea rămâne, în primul rând, o băutură alcoolică, iar un organ anume din corpul nostru va suferi enorm din cauza consumului de bere.

Inima poate fi afectată foarte grav de consumul de bere
Inima poate fi afectată foarte grav de consumul de bere

Atunci când vorbim despre băuturi alcoolice, nimeni nu poate nega că berea este cea mai populară de-a lungul întregului glob. Iar o parte din această popularitate se datorează faptului că ea dă impresia unei băuturi mult mai „blânde”, cel puțin atunci când o comparăm cu alcoolul mai tare, cum ar fi din whiskey, sau vodka. Însă, aparențele sunt înșelătoare, iar indiferent cât de ușoară și gustoasă pare berea, nu trebuie să uităm că ea este, în primul rând, o băutură alcoolică.

Poate că cei mai mulți dintre noi deja știu că berea poate avea efecte negative asupra organismului nostru. De exemplu, deși ironia face ca aceasta să fie băutura favorită pe timp de vară, berea ne poate deshidrata, la fel ca orice alt tip de alcool. Iar o altă consecință faimoasă este luarea în greutate, mai ales în jurul taliei, datorită consumului regulat de bere. Însă, un organ anume va suferi mai mult decât celelalte: inima!

Inima poate fi afectată serios de consumul de bere

Experții ne avertizează că berea provoacă distensionarea mușchiului inimii, așa că va crește în dimensiuni. Iar, din nefericire, această problemă este foarte greu de tratat, fiind considerată a fi aproape incurabilă, de către specialiști. Din păcate, mulți oameni subestimează efectele berii, iar cel mai afectat organ va fi inima, mai ales dacă persistăm în a consuma des această băutură.

Berea mai poate fi responsabilă și de apariția altor afecțiuni, cum ar fi cancerul colorectal, sau chiar și distrugerea celulelor creierului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net