Cea mai mică plajă din lume! Localnicii au vrut să o țină departe de ochii turiștilor

6 august 2024 13:32   Fapt divers
Ultima actualizare:

O plajă formată din 40 de metri de nisip auriu și apă cristalină de un metru adâncime este considerată cea mai mică din lume. Plaja Gulpiyuri, din Llanes, Spania, în mod bizar nu are ieșire directă la mare.

Plaja Gulpiyuri are un mic bazin natural

Mica evadare a luat naștere în mod natural de-a lungul timpului, ca urmare a eroziunii create de Marea Cantabrică pe stâncile din zona înconjurătoare.

Acest lucru a dus la crearea unui mic bazin natural, care timp de mulți ani a fost cunoscut doar de localnici, dar acum a devenit o atracție turistică. Gulpiyuri este situată pe coastă, la aproximativ 100 de metri în interior, înconjurată de pajiști folosite pentru cultivarea porumbului. Când crește nivelul mării, la Gulpiyuri aproape că nu se mai vede nisipul, dându-i aspectul unui bazin uriaș săpat între stânci. Plaja are, de asemenea, multe peșteri și canale de explorare. Cuvântul „Gulpiyuri” înseamnă „cerc de apă”.

Apa de aici este rece

Plaja are forma unui semicerc și a fost numită monument natural. Gulpiyuri nu este ușor de accesat și, prin urmare, a fost destul de bine conservată de-a lungul anilor. Cu toate acestea, dacă vizitatorii doresc să vadă cea mai mică plajă din lume, există acces pe o potecă de la plaja San Antolín, de unde se coboară printr-o scară amplasată pe stânci. Ajunși în Gulpiyuri, se văd, pe de o parte, valurile agitate ale Mării Cantabrice și, pe de altă parte, pajiști, păduri și terenuri agricole.

Gulpiyuri este un loc ideal pentru a vă bucura de frumusețea naturală și liniștea coastei Asturiei, potrivit publicației britanice Metro. Apa de un metru adâncime este foarte calmă și cristalină, ceea ce o face locul ideal pentru înot și relaxare. Însă, poate fi cam rece, pentru că a stat în subteran o vreme înainte de a ajunge la plaja Gulpiyuri.

Accesul animalelor de companie pe plajă este interzis între lunile iunie și septembrie. În cazul animalelor abandonate care rătăcesc în zonă, proprietarii acestora vor fi trași la răspundere. De asemenea, accesul mașinilor este strict interzis în Gulpiyuri. Cei care încalcă interdicțiile trebuie să părăsească imediat plaja, conform autorităților.

Mai multe