Din ce cauză se mucegăiește pâinea. Greșeala de depozitare pe care toți românii o fac

10 august 2023 6:40   Fapt divers
Ultima actualizare:

Alimentele pot avea o viață mai lungă dacă știm să le depozităm corect. Renumitul chef Joseph Hadad a dezvăluit câteva dintre trucurile care, dacă le aplicăm, ne vor ajuta să le păstrăm proaspete mai mult timp.

Unul dintre alimentele care nu lipsește niciodată de pe mesele românilor este pâinea. Tocmai de aceea, o cumpărăm într-o cantitate mai mare, ca să ne asigurăm că nu rămânem niciodată în casă fără acest aliment. Pentru a o păstra proaspătă, și mai ales pentru a nu mucegăi, aceasta trebuie pusă, conform lui Joseph Hadad, în pungi de hârtie și apoi să o acoperim cu un prosop de bumbac. De asemenea, la fel de bune pentru a păstra pâinea sunt și cutiile speciale.

"În niciun caz în pungi de plastic, pentru că acestea vor crește umiditatea internă a pâinii și o vor face să mucegăiască.

Pe de altă parte, dacă vreți să o păstrați în frigider sau congelator, atunci umiditatea este necesară, așa că pungile de plastic sunt și ele necesare. În plus, împiedică mirosurile din mediu să intre în pâine. La congelator, cel mai bine este să păstrați pâinea gata feliată, astfel încât să scoateți la decongelat fix atâta cât aveți nevoie", a scris chef Hadad pe blogul său, citat de Adevărul. 

Unde și cum păstrăm laptele

Chef-ul spune că, congelarea laptelui nu este varianta cea mai indicată deoarece dacă apelăm la această soluție își va schimbă textura.

"Cel nepasteurizat, cu termen scurt de garanție, trebuie ținut în ambalajul original, în fundul frigiderului, nu pe ușă, pentru că deschiderile frecvente ale acesteia fac temperatura să fluctueze și să permită dezvoltarea bacteriilor", a spus Hadad.

Salata și spanacul

În ceea ce privește frunzele de salată sau de spanac acestra trebuie spălate, uscate cu prosoape de hârtie. Apoi, se depozitează în pungi de plastic sau în vase de inox. De asemenea, aceste alimente se pot păstra mai mult timp dacă le punem în recipiende cu apă. Însă, atenție! Apa trebuie schimbată o dată la două zile.

Nici brânza nu trebuie neglijată, aceasta - în funcție de tipul său - trebuie depozitată într-un anumit fel. De exemplu, cașcavalul se păstrează în folie de plastic. Telemeaua sau Brie nu trebuie să ia contact cu aerul, așa că ideal este să o depozităm în recipiente închise etanș.

Mai multe