Colecția impresionantă de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a

20 septembrie 2022 9:54   Fapt divers

Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viată pe 8 septembrie 2022 și a fost înmormântată pe 19 septembrie. Deși suverana avea o colecție impresionantă de bijuterii, ea a fost înmormântată doar cu două dintre acestea. Ambele cu valoare sentimentală imensă. 

Conform expertei regale, Lisa Levinson, singurele bijuterii cu care a fost înmormântată regina Elisabeta a II-a au fost verigheta din aur galez, pe care a primit-o la nunta cu prințul Philip și o pereche de cercei din perle. Aceasta nu s-a afișat niciodată cu prea multe bijuterii, deși avea o colecție cu adevărat impresionantă.

Citește și: Ce pietre prețioase conține coroana Reginei Elisabeta a II-a 

,,Majestatea Sa era o femeie incredibil de umilă la suflet, care este puțin probabil să fie înmormântată cu altceva decât cu verigheta ei simplă din aur galez și o pereche de cercei de perle", a declarat Lisa pentru Metro.co.uk.

Aceasta a oferit câteva informații și în legătură cu inelul de logodnă, dezvăluind motivul pentru care este atât de special.

Vezi și: Viața fascinantă a Reginei Elisabeta a II-a, în imagini 

,,Tânărul prinț Philip a fost implicat îndeaproape în proiectarea inelului de logodnă al Elisabetei, care este făcut din platină și are unsprezece diamante naturale - un diamant rotund solitar de trei carate și cinci pietre mai mici montate pe fiecare parte",  a mai precizat aceasta.

Vezi și:  Ce relație a avut regina Elisabeta a II-a cu prințesa Anne, singura ei fiică. Aceasta i-a fost alături in ultima zi de viață

Verigheta, cerceii și inelul de logodnă fac parte colecția privată de bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a, care conține aproximativ 300 de piese. În colecție se regăsesc 98 de broșe, 34 de perechi de cercei și 15 inele.

Citește șiPrințul Harry, primul mesaj după moartea reginei: «Îți mulțumesc pentru zâmbetul molipsitor»

Bijuteriile pe care Regina Elisabeta a II-a le purta des erau un șirag cu mărgele, o broșă,  verigheta și o pereche de cercei mici.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe