Construcție spectaculoasă! „Autostradă fluvială" le permite șoferilor să conducă prin mijlocul unui râu

13 martie 2023 18:47   Fapt divers

O vale muntoasă a râului Xiangxi din provincia chineză Hubei găzduiește una dintre cele mai impresionante atracții turistice ale țării - un pod de autostradă care trece prin mijlocul unui râu. „Autostrada fluvială” a fost finalizată în doar doi ani, iar costul total al proiectului este estimat la aproximativ 70 de milioane de dolari.

De ce a fost construită?

Finalizată în 2015, „autostrada fluvială” a Chinei a devenit una din cele mai impresionante atracții turistice ale țării, mulți turiști călătorind în țară doar pentru a trece cu mașina prin mijlocul râului și a admira peisajul uimitor. Proiectată pentru a lega orașul Gufuzhen din județul Xingshan de autostrada principală care circulă între Shanghai și Chengdu, în sud-vestul Chinei, această autostradă unică nu are prea mult sens la prima vedere. De ce a fost de fapt construită?

Drumul, cunoscut sub numele de „Gu Zhao”, are o lungime de 10,86 kilometri, iar o distanță de 4 kilometri a fost construită deasupra râului. Realizarea autostrăzii nu doar că a fost mai ieftină, ci și mai eficientă, potrivit inginerilor chinezi, relatează OddityCentral.

Oamenii parcurg acum distanța de o oră în doar 20 de minute

Chiar dacă există deja o autostradă de-a lungul râului, porțiunea se pare că a fost mai rapidă de construit, deoarece construirea unei autostrăzi printr-un peisaj muntos complex, cum ar fi valea râului Xiangxi din Hubei, este mai grea decât pare – implicând săparea tunelurilor prin rocă, relocarea oamenilor care trăiesc la marginea râului și afectarea florei și faunei locale.

De aceea, o echipă de ingineri a decis să construiască o autostradă în mijlocul râului. Iar cei aproximativ 70 de milioane de dolari cheltuiți pe construirea drumului se pare că a fost un preț destul de mic, față de cât ar fi costat o autostradă de-a lungul râului. Și nu doar suma de bani a fost mai mică, și timpul necesar pentru a merge de la Gufuzhen la autostrada principală a fost scurtat. Oamenii parcurg acum distanța de o oră în doar 20 de minute.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Mai multe