Cu ce trebuie să uzi plantele în luna aprilie pentru a înflori spectaculos. Grădina ta va fi mai frumoasă ca ordicând
Pe măsură ce înaintăm tot mai mult în primăvară, iar vremea devine din ce în ce mai caldă, românii care stau la curte vor face tot posibilul pentru a se asigura că plantele lor vor înflori cât mai mult. Însă, pentru o gărdină spectaculoasă, este nevoie să folosim și îngrășământ, iar multă lume evită soluțiile chimice, din comerț. Din fericire, există și alternative naturale!
Fie că avem norocul de a ne număra printre românii care au propria lor curte, ori, pur și simplu, avem plante prin casă, în această perioadă din an este foarte important să avem grijă de plantele noastre, dacă vrem ca ele să înflorească spectaculos.
Iar dacă vrem să fim înconjurați de flori superbe, cât și de un parfum deosebit, de-a lungul lunii aprilie, este foarte important să știm ce anume să folosim atunci când udăm plantele.
Mai precis, există un igredient banal din bucătărie care poate fi crucial pentru plantele noastre! Cu ajutorul acestuia putem face un îngrășământ natural, care va reda vitalitatea plantelor noastre, iar luna aprilie va fi plină de flori superbe! Este vorba despre orez, un produs plin de nutrienți precum magneziu, zinc, fier, fosfor, calciu, cât și potasiu.
Orezul poate fi de ajutor pentru plantele noastre
Modul în care putem folosi orezul pentru plante este extrem de simplu. Mai precis, tot ce trebuie să facem este să avem la îndemână o cană de orez, cât și o cană și jumătate de apă. Odată ce avem aceste două ingrediente, trebuie să lăsăm orezul la înmuiat, în apă. Apoi, trebuie să îl amestecăm cu mâna, pentru a elibera amidon.
Odată ce am ajuns la acest pas, tot ce trebuie să facem este să strecurăm lichidul cu atenție. Din moment ce am scăpat de boabele de orez din apă, putem folosi acest lichid plin de nutrienți pentru a uda plantele, odată pe zi. Acestea ar trebui să înflorească spectaculos și să rămână sănătoase. Iar pentru a ține dăunătorii la distanță, putem să punem câteva boabe de orez direct în ghiveci, la rădăcina florilor.