Este cel mai periculos fruct din lume! Ce li s-a întâmplat celor care l-au consumat

20 octombrie 2024 6:46   Fapt divers

Deja știm cu toții că există unele fructe și plante care sunt toxice pentru om, iar cei dintre noi care petrec timp în natură învață rapid cum să facă diferența dintre fructele sigure pentru consum și cele otrăvitoare. Însă, cel mai periculos fruct de pe glob este unul surprinzător, care seamănă cu un banal măr și este cunoscut după porecla „mărul morții”.

Atunci când vine vorba despre alimente toxice, mulți dintre noi ne vom gândi la anumite fructe de pădure, ori la ciuperci, multe dintre acestea putând fi întâlnite chiar și în țara noastră. Dacă ne aflăm în timpul unei drumeții în natură și consumăm un astfel de aliment, este posibil să ne confruntăm cu probleme serioase, care vor necesita rapid atenție medicală.

Însă, toate aceste fructe pot părea aproape banale, atunci când le comparăm cu „mărul morții”! Acest fruct aparent banal se găsește în zone precum Florida, Caraibe, cât și în unele părți din America de Sud, fiind produs de copacul numit manchineel. Acest copac, mai ales mărul pe care îl produce, este atât de periculos încât conquistadorii spanioli care au ajuns aici l-au numit „manzanilla de la muerte”, adică „micul măr al morții”.

Este cel mai periculos fruct de pe glob

Chiar și copacul în sine poate fi periculos, dacă vom sta prea aproape de el! Dacă îi vom atinge frunzele, sau dacă vom sta la umbra lui, ne vom confrunta cu leziuni la nivelul pielii! Iar dacă fie seva copacului, sau fum rezultat în urma arderii lui, ne ajunge în ochi, va cauza orbire temporară.

În privința fructului produs de copac, acesta ne va provoca arsuri intense pe gât și la nivelul gurii, dacă îl consumăm. Durerea va deveni aproape insuportabilă în câteva ore, iar gâtul ni se va umfla atât de mult încât de abia vom putea consuma alte alimente!

Ce se întâmplă dacă consumăm acest fructe

Nicola Strickland, un medic radiologist, a făcut greșeala de a consuma acest fruct alături de un prieten, în timpul unei vizite în insula Tobago, din Caraibe.

„În câteva momente, am observat o arsură la nivelul gurii, care s-a transformat într-o senzație de durere și sufocare. Simptomele s-au agravat în următoarele două ore și de abia mai puteam înghiți alimente solide, din cauza durerii groaznice și a sentimentului de sufocare”, a spus medicul. În cele din urmă, simptomele au dispărut după aproximativ 8 ore, iar localnicii au fost șocați când au auzit că cei doi au consumat acest fruct periculos.

Mai multe