Fructele care ne vor întări sistemul imunitar înainte de sosirea iernii. Trebuie introduse în dietă numaidecât

21 octombrie 2024 2:59   Fapt divers

O scurtă privire în calendar ne va arăta că deja ne îndreptăm cu pași repezi spre începutul lunii noiembrie, iar nu foarte mult timp ne mai desparte acum de sosirea iernii. În această perioadă din an, dacă dorim să ne bucurăm de un sistem imunitar cât mai puternic, este important să consumăm anumite fructe, care vor oferi o mână de ajutor organismului nostru.

Deja nu mai este mult timp până când va sosi și iarna, iar odată cu ea, temperaturile vor scădea serios, iar mulți români se vor confrunta cu diferite probleme de sănătate, cauzate de frig. Din fericire, până la 1 decembrie mai avem puțin peste o lună, timp pe care îl putem folosi încercând să oferim o mână de ajutor sistemului nostru imunitar, într-un mod complet natural!

Practic, ce putem face este să consumăm cât mai multe fructe, unele dintre acestea fiind foarte bune pentru susținerea sistemului imunitar. În plus, partea cea mai bună este faptul că multe dintre aceste fructe sunt extrem de populare în perioada de toamnă, iar toate piețele și magazinele vor fi pline de aceste alimente delicioase și sănătoase!

Fructele pe care trebuie să le consumăm înainte de iarnă

Unul dintre cele mai bune fructe pentru sistemul nostru imunitar este banalul măr. Deja știm cu toții zicala, „un măr pe zi ține doctorul la distanță”, iar dacă vom consuma aceste fructe pline de vitamina C înainte de iarnă, ar trebui să evităm diversele probleme minore de sănătate care afectează populația odată cu venirea frigului.

O altă alegere perfectă pentru toamnă sunt și strugurii, care pot reduce nivelul colesterolului și ar trebui să îmbunătățească funcțiile cognitive. În plus, strugurii vor reduce și inflamațiile din corp și vor putea proteja sistemul cardiovascular.

Perele sunt o alegere perfectă toamna

Perele, aceste fructe vedetă ale toamnei, sunt foarte bune pentru sistemul nostru imunitar. Doar o singură pară ne asigură 22% din aportul zilnic necesar de fibre, iar acest fruct este și foarte bogat în vitamine și antioxidanți.

Iar, nu în ultimul rând, trebuie să consumăm și gutui! Acestea vor preveni anemia și ne vor ajuta să avem poftă de mâncare. În plus, gutuile conțin și foarte multă vitamina C, fiind perfecte pentru sistemul nostru imunitar. Așa că, înainte de sosirea iernii, acestea sunt unele dintre fructele perfecte, pentru a ne proteja sănătatea.

Mai multe