Legenda celui mai bântuit conac din Japonia. Ce lucruri îngrozitoare s-au petrecut aici

23 septembrie 2024 13:16   Fapt divers

Japonia, cunoscută și sub numele de Țara Soarelui Răsare, este una dintre cele mai admirate şi respectate ţări din lume. Însă, pe lângă zonele superbe și peisajele care îți taie răsuflarea, se pare că există locuri unde până și japonezilor le este frică să meargă. Este cazul conacului Himuro, cunoscut și ca Himukyru Mansion. Casa a devenit celebră după ce a apărut într-un joc numit „Fatal Frame” și se spune că este cel mai bântuit conac din Japonia. Există, însă, în realitate acest loc?

Cu siguranță cei care au vizitat Japonia, sau care își doresc să ajungă în Țara Soarelui Răsare, au auzit de Altarul Himuro, unde are loc în fiecare an un festival. Însă, nu mulți sunt cei care au auzit de Himuro Mansion (conacul Himuro n.r), despre care se spune că ar fi cel mai bântuit conac din țară. Există acest loc în realitate?

Situat în Yokohama, vechi de secole, datând din perioada Edo, potrivit unei legende urbane japoneze, acest conac a fost folosit ca loc pentru a efectua diverse ritualuri foarte sacre și a devenit locul celei mai grave crime în masă din istoria japoneză. De altfel, cea care efectua aceste ritualuri care erau interzise era familia Himuro, de unde și numele.

Conform legendei, unul dintre ritualuri era „Ritualul de strangulare”, în care o fată tânără care era încă virgină, pentru că era considerată sacră, era închisă în conac timp de 3.669 de zile, iar ulterior, în ziua în care se desfășura ritualul, era legată la gât, atât la mâini, cât și la picioare, și unele animale trăgeu de frânghii în direcții opuse.

Apoi, acea frânghie era transportată în diferite locuri din jurul conacului Himuro pentru a sigila „Poarta Iadului”, despre care familia Himuro credea că le va aduce mari necazuri.

Ritualul care avea loc în conacul Himuro

Cu toate acestea, a existat un incident care a devenit ultimul rituat ce a fost efectuat. După ce au găsit fata care urma să fie sacrificată și au închis-o în conac pentru a petrece cele 3.669 de zile singură, aceasta s-a îndrăgostit de un bărbat pe care l-a văzut pe fereastră. Având în vedere că trebuie să rămână „pură”, faptul că s-a îndrăgostit era un lucru care i-a speriat pe membrii familiei Himuro. Liderul familiei i-a ordonat fetei să-i omoare pe toți cei din casă. În final, și ea s-a sinucis.

O altă versiune a legendei spune că, de fapt, liderul a fost cel care i-a omorât pe toți membrii familiei, cât și pe fată, apoi s-a sinucis. De atunci, se spune că sufletele celor uciși rătăcesc prin conac în speranța de a repeta ritualul eșuat.

Interesant este faptul că, de fapt, nimeni nu știe locul exact unde este situat acest conac. Unii spun că s-ar afla în apropiere de orașul Tokyo. Cert este că, deși nimeni nu a găsit acest conac, există multe legende despre el și este considerat cel mai bântuit conac din Japonia.

De asemenea, clădirea i-a atras pe creatorii jocului „Fatal Frame”, care au inclus povestea conacului, explicând exact ce s-a întâmplat și susținând că este bazat pe fapte reale, deși nu există înregistrări oficiale care să susțină această legendă. 

Mai multe