Legendele terifiante de la o cetate faimoasă din România! Se spune că acest loc ar fi bântuit

Știm cu toții că țara noastră este plină de locuri de o frumusețe rară, fie că vorbim despre peisaje naturale, ori despre clădiri și monumente istorice care impresionează și astăzi. De fapt, deja tot mai mulți turiști și de dincolo de hotare s-au îndrăgostit de aceste meleaguri, pe care le vizitează cu drag. Însă, există și unele locuri în țara noastră înconjurate de mistere și de legende terifiante, unde granița dintre normal și paranormal pare să dispară.

Cetatea din Ardud / foto: Facebook
Cetatea din Ardud / foto: Facebook

Tot mai mulți turiști, atât din țara noastră, cât și de dincolo de hotare, vizitează în fiecare an destinațiile devenite deja emblematice pentru România. Fie că este vorba despre stațiuni de pe litoral, de la munte, ori despre locații istorice importante, cum ar fi Castelul Peleș, astfel de destinații sunt apreciate de turiști din întreaga lume. Însă, în țara noastră există și unele locuri bizare, înconjurate de legende de-a dreptul terifiante.

Un astfel de loc bizar este cetatea din Ardud, ce se află la numai 18 kilometri de Satu Mare. Cândva, acest loc se număra printre cele mai puternice fortificații din Transilvania, iar în ziua de astăzi reușește să atragă tot mai mulți turiști, care sunt fascinați de istoria violentă a acestui loc.

Legendele terifiante de la cetatea din Ardud

O legendă de la această cetate fascinantă spune că fantoma unei fete blestmate bântuie chiar și astăzi pivnițele cetății transilvănene. Legenda spune că dacă un tânăr dorește să dezlege blestemul fantomei, trebuie să o sărute de trei ori, sub toate formele în care aceasta va apărea. Întâi, ea va apărea sub forma unui șarpe, apoi în chip de broască, iar, la final, va lua înfățișarea unei mirese care plânge.

Dacă acest ritual este îndeplinit, tânărul trebuie apoi să urmeze fantoma în pivnița cetății, unde se spune că aceasta îi va arăta un adevărat tezaur, compus din arme aur, argint, cât și pietre prețioase. Însă, este foarte important ca tânărul care încearcă să dezlege blestemul fantomei să nu privească în urmă, pe timpul acestui ritual. Se spune că dacă va face acest lucru, se va transforma în stâncă de piatră!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Sistem PAtriot   exercitiu militar   Foto FAcebook MApn Lt  Radu Chirilă jpg
image
image
image
image
image
image
mihaela bilic instagram jpg
autobuz troleibuz stb foto shutterstock
distractie jpeg
Nicki Minaj profimedia 0717344716 jpg
praf saharian jpeg
cana jpg
shutterstock 2238691451 jpg
foto1 aglomerati autostrada 12711400 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net