Locul din România unic în Europa care îi fascinează pe turiști. Sunt plăcut surprinși de priveliștea spectaculoasă și preparatele tradiționale

30 aprilie 2024 14:24   Fapt divers

Dacă îți plac florile și vrei să te plimbi într-un weekend cu familia, trebuie neapărat să ajungi în acest loc din România, care este unic în Europa! Bineînțeles, țara noastră are numeroase locuri superbe care te lasă fără cuvinte și îți încântă privirea, însă, rezervația de bujori merită admirată!

Weekendul trecut a avut loc prima ediţiei a Festivalului Bujorului de stepă, chiar în curtea Castelului Calendarului, iar zeci de turiști au rămas plăcut suprinși de frumusețea locului, dar și de diferitele preparate tradiționale. Rezervația de bujori din Zau de Câmpie este unică în Europa și este situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat, adică la peste 450 de metri. Tocmai din acest motiv, merită admirată!

Cei care au ajuns aici au vizitat, bineînțeles, şi faimosul Castel Ugron (sau Castelul Calendarului), o construcție deosebită, cu 365 de ferestre, adică câte zile sunt într-un an, 4 turnuri, la fel ca numărul de anotimpuri, dar și 52 de camere, care reprezintă săptămânile. Mai mult decât atât, are 7 terase, câte zile sunt într-o săptămână, dar și 12 holuri, pentru că nu puteau fi uitate și lunile anului.

Rezervația de bujori de la Zau de Câmpie este unică în Europa

Cum am menționat, turiștii s-au delectat și cu diferite preparate tradiționale, dar festivalul a avut și o mulțime de atelierele pentru meșteșuguri, ateliere pentru copii, expoziție fotografică, tururi ghidate ale castelului, cât și exponate de costume populare.

„Festivalul aduce o sinergie de a celor două obiective cărora le-am alăturat alte elemente de identitate ce constă în gastronomie, producători, meşteri populari şi artizani”, a declarat Florin Moldovan, organizator al Festivalul Bujorului de stepă, potrivit observator.ro.

Așadar, dacă vrei să ajungi la rezervația de bujori de stepă din Zau de Câmpie, județul Mureș, în această perioadă, vei avea parte de o experiență cu adevărat unică din numeroase puncte de vedere. Rezervaţia funcţionează din 1932, când a fost declarată și monument al naturii, și a fost înfiinţată de academicianul Alexandru Borza, considerat fondatorul şcolii româneşti de botanică.

Mai multe