Avionul scos din uz care a devenit atracție turistică într-o comună din România. Va fi transformat în restaurant și muzeu

Ultima actualizare:

În curând, cei care ajung în județul Arad, mai exact în comuna Șiria, vor putea lua masa și vor bea la bordul unui avion! Aeronava „Fokker 100”, veche de mai bine de 40 de ani, va fi transformată într-un restaurant. Mai mult decât atât, proprietarii au afirmat că vor să amenajeze și un muzeu în următoarele luni.

În Arad va fi amenajat un restaurant într-un avion / foto: Pexels
În Arad va fi amenajat un restaurant într-un avion / foto: Pexels

În urmă cu câteva zile, un avion vechi de 40 de ani a fost adus pe aerodromul din Șiria, fiind vizibil de la drumul spre Cetatea Șiria, așa că s-a transformat într-o veritabilă atracție pentru turiști și localnici. Aeronava model „Fokker 100”, din care au existat mai puţin de 300 de exemplare în toată lumea și care a fost scoasă din uz în urmă cu trei ani, va fi transformată în restaurant și va fi operaţional în aproximativ două luni. Conceptul este unul unic în România.

Mai mult decât atât, proiectul din care face parte este mai amplu, oamenii dorindu-și să amenajeze un muzeu. „Imediat ce acest avion a ajuns aici, având dimensiuni considerabile, a devenit o curiozitate şi o atracţie pentru turiştii care vin la Cetatea Şiria.

Este un proiect care ne bucură foarte mult, pentru că muzeul şi restaurantul vor completa oferta turistică a comunei noastre, unde cetatea este principala atracţie, mai ales în weekend, când vin şi o mie de vizitatori”, a declarat primarul comunei Şiria, Velentin Bot, pentru agrepres.ro.

„Mai avem expuse la Şiria un IAR 93 şi un MIG 21”

Totodată, Dan Cojocaru, comandantul aerodromului, dar și co-proprietar al bazei, a dezvăluit că acest avion era scos din uz de mai mulți ani și a fost achiziționat chiar din România. În viitor, planurile includ deschiderea unui muzeu, completând astfel atracțiile existente de la Șiria, unde deja sunt expuse un IAR 93 și un MIG 21.

„A fost un transport dificil până la Şiria, pentru că acest aparat de zbor are 37 de metri lungime. A fost nevoie să fie demontate aripile, dar deja le montăm la loc. Intenţia noastră este ca în cel mult trei luni acest avion să fie complet reamenajat ca restaurant, cu 80 de locuri la interior şi 220 de locuri pe terasa de la sol, care va fi sub avion.

Ulterior, vom deschide un muzeu, pentru că în prezent mai avem expuse la Şiria un IAR 93 şi un MIG 21. Intenţionăm să mai aduce încă două aeronave, un MIG 15 şi un MIG 17, ambele de la noi din ţară, scoase din uz”, a spus Dan Cojocaru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
gradina bloc pexels jpg
extrageri loto
aeroport cluj pixabay jpg
drum pixabay jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
Mănăstirea Voroneț foto Maria Alexandra Mortu jpeg
ciocan judecator
caragiale eminescu micle jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net