O aeronavă TAROM va purta numele „Nadia Comăneci”. Ce mesaj a transmis marea gimnastă

Ultima actualizare:

O aeronavă TAROM va purta numele Nadiei Comăneci. Este vorba de aeronava care va purta sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris și care a fost botezată cu numele fostei mare gimnaste olimpice, care a obținut prima notă de 10 din istoria acestui sport în 1976, la Montreal. Nadia Comăneci a primit cu bucurie această propunere și a transmis un mesaj, vineri, la semnarea acordului cu compania Tarom.

„Istoria se scrie mai departe”

O aeronavă TAROM va purta numele Nadiei Comăneci / Sursă foto: arhivă personală
O aeronavă TAROM va purta numele Nadiei Comăneci / Sursă foto: arhivă personală

Nadia Comăneci a acceptat propunerea TAROM ca una dintre aeronavele companiei să îi poarte numele și s-a declarat onorată.

„Mă bucur să fac parte din acest proiect prin care pot fi alături de sportivii noștri și de români. Doresc succes delegației României la Jocurile Olimpice. Istoria se scrie mai departe!”, a declarat Nadia Comaneci la semnarea acordului de utilizare a numelui său cu Compania TAROM, pentru denumirea unei aeronave B737-800.

„Aeronava va purta numele marii gimnaste române, deținătoarea celor cinci medalii de aur la Jocurile Olimpice, în 1976 și în 1980, și a recordului pentru prima notă de 10 din istoria gimnasticii, la Montreal, în 1976”, a transmis compania TAROM într-un mesaj pe facebook.

Marea sportivă și-a acordat numele gratuit companiei TAROM

Este pentru prima oară când o aeronavă din flota TAROM va primi numele unui sportiv. Marea sportivă a acordat gratuit statului român dreptul de utilizare a numelui său pentru industria transportului din România.

Aeronava "Nadia Comăneci” va deservi, în continuare, clienții companiei TAROM.

„TAROM este un partener istoric al sportivilor români care au reprezentat și reprezintă țara noastră la Jocurile Olimpice. Faptul că sportivii români, participanți la Olimpiadă, vor zbura către Paris la bordul aeronavei ce poartă numele Nadiei Comăneci, care a scris istorie la Montreal, în 1976, și a devenit cea mai galonată sportivă româncă din toate timpurile, este un simbol al parteneriatului pe care TAROM l-a încheiat, de-a lungul anilor, cu tot ceea ce înseamnă perseverență și performanță”, a declarat Costin Iordache, directorul general al TAROM.

Jocurile Olimpice de la Paris vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nucleu terra
image
image
image
image
image
image
casa-locuinta-credit-imobiliare-cheie
delta jiului1 jpg
rsz legume   shutterstock jpg
Bustul Luizei Zavloschi în fața școlii din satul Buda, în Paul Zahariuc, „Comuna Oșești - File de istorie vasluiana”, Iași, Editura PIM, 2019.
piscina strand depositphotos1 jpg
elev examen jpg
gandac 3 jpeg
insula lord howe captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net