Cel mai lung zbor din istorie a durat peste 2 luni. Nimeni nu a bătut recordul vechi de 65 de ani

Cel mai lung zbor din istorie nu a avut loc nici într-un avion de ultimă generație, nici într-o misiune militară specială. De asemenea, nu a fost vorba de distanța parcursă, ci de durata zborului. Cu 64 de zile, 22 de ore și 19 minute, recordul, vechi de 65 de ani, a rămas de neatins până în prezent.

Cel mai lung zbor din istorie a durat peste 2 luni / foto: captură video
Cel mai lung zbor din istorie a durat peste 2 luni / foto: captură video

Povestea din spatele celui mai lung zbor din istorie este una incredibilă. Totul a început cu un cazinou. În anul 1956, pentru a promova deschiderea Hotelului și Cazinoului Hacienda în Las Vegas, propietarul le-a cerut angajaților săi să propună idei despre cum să facă publicitate, iar unul dintre ei a venit cu ideea inedită de a organiza o cascadorie publicitară incredibilă: să scrie numele hotelului pe un avion și să stabilească recordul de rezistență în zbor.

Angajatul, un fost pilot de vânătoare, veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, devenit membru al echipei de mecanici care repara stolurile din Las Vegas, pe nume Robert Timm, a acceptat și provocarea. Având o inspiraţie divină, a anunţat că zborul susţinut de cazinoul era, de fapt, o strângere de fonduri pentru cercetarea cancerului. Ulterior, John Cook, un alt pilot, s-a alăturat și el echipei.

A fost ales un Cessna 172, iar numeroase modificări au fost făcute pentru a-l pregăti pentru această provocare. Primele trei încercări ale celor doi piloți au fost un eșec din cauza unor defecțiuni mecanice. Timm și Cook nu s-au dat bătuți și au încercat și a patra oară. Pentru a realiza un record, probabil că mulți se întreabă cum putea fi alimentată aeronava în timpul zborului.

Au stabilit un record care nu a fost doborât până în prezent

Ei bine, soluția a fost una cu adevărat neobișnuită. Realimentarea era realizată de la sol, în timp ce avionul zbura la altitudini joase. Au decolat pe 4 decembrie 1958 și nu au aterizat timp de aproape 65 de zile.

Astfel, Robert Timm și John Cook au finalizat un zbor de 64 de zile, 22 de ore și 19 minute, stabilind un record mondial, care nu a fost doborât nici până în prezent, după 65 de ani. Călătoria lor a durat din luna decembrie 1958 şi până în luna februarie 1959, cu un total de 240.000 de kilometri parcurși. Cei doi piloți au petrecut ziua de Crăciun în zbor.

Robert Elgin Timm a murit pe 3 iulie 1976, la vârsta de 50 de ani, iar John Wayne Cook s-a stins din viață pe 25 octombrie 1995, la vârsta de 70 de ani, ambii în Las Vegas.

În prezent, aeronava Cessna 172, numită Hacienda, este expusă pe Aeroportul Internațional McCarrran din Las Vegas. De asemenea, hotelul Hacienda nu mai există, a fost demolat în decembrie 1996, potrivit simpleflying.com.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
image png
caini avion jpg
ion antonescu jpg
image png
index (22) jpg
aterizare de urgenta jpg
banner iosif rotariu webp
autospeciala politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net