Mulți români fac această greșeală! Adevăratul moment din zi când trebuie udate plantele pentru a înflori mai des

26 august 2024 12:17   Fapt divers

Dacă ne dorim ca florile noastre să rămână frumoase și sănătoase, este foarte important să știm de cât de multă apă și lumină au nevoie, sau dacă trebuie să folosim diferite îngrășăminte. Iar atunci când vine vorba despre udatul florilor, un anumit moment din zi este ideal pentru ca plantele să înflorească mai mult ca oricând!

Plantele au nevoi foarte specifice, iar atunci când ne hotărâm să ne decorăm apartamentul folosindu-ne de plante, este foarte important să știm cum să avem grijă de acestea. Din păcate, cei mai mulți dintre noi avem tendința de a îngriji plantele mai mult din instinct.

Le vom uda atunci când observăm că au pământul foarte uscat, nu ne vom gândi prea mult la nivelul de lumină de care au nevoie, iar atunci când vine vorba despre momentul în care le vom uda, mulți dintre noi facem acest lucru seara, când revenim acasă.

Când trebuie udate plantele pentru a înflori mai mult

Cu toate acestea, dacă ne dorim ca plantele noastre să înflorească mai mult ca oricând, este important să știm că, în timpul primăverii, dar și toamna, florile ar trebui udate dimineața, cât mai devreme. În același timp, vara, ar trebui să așteptăm să se însereze, pentru a uda plantele.

Dacă vom uda florile în miezul zilelor de vară, apa se va usca foarte repede, lucru ce va duce la uscarea solului, cât și la o scădere a nivelului de oxigen care ajunge la planta noastră.

Este important să udăm plantele seara

Dacă plantele noastre sunt udate seara, ele nu doar că vor absorbi mai multă apă decât în alte momente din zi, dar aceasta nici nu se va mai evapora atât de mult.

Un alt detaliu la care trebuie să fim foarte atenți este faptul că apa trebuie să fie mereu direcționată direct către sol. În caz contrar, atunci când umiditatea de afară este ridicată, solul umed poate atrage melcii din apropiere. Astfel, dacă ne vom uda plantele seara, mai ales pe timp de vară, acestea ar trebui să fie mai frumoase ca oricând!

Mai multe