Mulți români fac această greșeală! De ce nu trebuie aruncată mătasea de porumb

7 august 2024 7:10   Fapt divers

În această perioadă din an, cei mai mulți dintre noi ne vom bucura de porumbul care devine tot mai comun pe tarabele din piețe. Delicios și atât de simplut de pregătit, porumbul este foarte popular în țara noastră, însă în ciuda acestei popularități, mulți dintre noi facem o greșeală uriașă atunci când îl pregătim! Mai precis, nu trebuie să aruncăm mătasea de porumb!

Porumbul este extrem de popular în țara noastră și probabil că deja nici nu mai știm cât de mulți știuleți am mâncat, de-a lungul vieții. Însă, în ciuda faptuui că este atât de îndrăgit de către români, mai toți dintre noi facem o greșeală majoră, atunci când îl pregătim! Mai precis, aruncăm mătasea acestuia, deși nu ar trebui să facem acest lucru.

Este important să știm faptul că mătasea porumbului are unele proprietăți utile pentru sănătate și poate fi foarte utilă celor care suferă de diabet! De fapt, este foarte important ca ea să rămână în apa în care fierbem porumbul!

De ce nu trebuie să aruncăm mătasea porumbului

Nu mulți români știu acest lucru, dar mătasea de porumb poate fi folosită în diferite moduri ingenioase! În primul rând, ea poate fi folosită în salate, în supe, sau ca garnitură la diferite alte rețete. În plus, poate că am mai auzit de faptul că din această mătase se poate face ceai.

De fapt, datorită texturii ei oarecum neplăcute, cea mai populară formă de a consuma mătasea de porumb rămâne ceaiul. Și tot ce trebuie să facem este să o fierbem în apă clocotită vreme de 5 minute, apoi să o strecurăm.

Mătasea de porumb este mult mai utilă decât credem

Dacă privim către medicina tradițională vom vedea că mătasea de porumb era folosită pentru a trata problemele de prostată. În plus, ea mai era utilizată și infecțiile tractului urinar, iar un alt detaliu pe care trebuie să îl știm este faptul că poate ajuta și la tratarea bolilor inimii.

Din acest motiv, data viitoare când pregătim porumb nu trebuie să mai aruncăm această parte atât de importantă a acestuia!

Mai multe