Mulți români fac această greșeală! Va favoriza apariția mucegaiului și ne poate face să plătim facturi mai mari

25 octombrie 2024 7:43   Fapt divers
Ultima actualizare:

Deja ne apropiem cu pași repezi de începutul lunii noiembrie, iar din acest punct al anului, temperaturile nu pot decât să scadă din ce în ce mai mult. Iar dacă ne numărăm printre românii care au acasă o centrală termică, este important să nu facem această greșeală banală, dacă nu vrem să plătim facturi mai mari!

După o vară atât de fierbinte, cât și un început de toamnă neobișnuit de cald, cei mai mulți dintre noi privim cu bucurie apropierea rapidă a lunii noiembrie și scăderea tot mai rapidă a temperaturilor. Din păcate, sezonul rece vine și el cu provocările lui, iar cea mai dificilă de depășit este suma tot mai mare care va fi trecută în facturi.

Din păcate, dacă avem acasă o centrală termică, există o greșeală pe care o fac foarte mulți români și care poate crește facturile și mai mult! Mai precis, este vorba despre uscatul hainelor pe calorifer!

Obiceiul banal care ne poate mări facturile iarna

Deși poate părea a fi ceva extrem de banal, iar foarte mulți dintre noi suntem obișnuiți să facem acest lucru măcar și ocazional, hainele puse la uscat pe calorifer ne pot face centrala să consume mai mult gaz și electricitate!

Motivul pentru care nu trebuie niciodată să punem hainele la uscat pe calorifer este faptul că ele vor împiedica căldura din a se dispera uniform în cameră. Din cauza faptului că aerul se va răci, pe măsură ce se evaporă apa din haine, centrala va fi nevoită să funcționeze mai intens pentru a menține temperatura pe care o dorim.

Centrala va fi nevoită să funcționeze mai intens

Este foarte important să știm că, în cele mai extreme cazuri, hainele puse la uscat pe calorifer pot face centrala termică să funcționeze chiar și cu 50% mai intens decât în mod obișnuit!

Acest lucru nu doar că ne va face să plătim facturi mai mari decât în mod obișnuit, dar va ridicat și nivelul umidității din cameră, lucru ce poate favoriza apariția mucegaiului, iar, în unele cazuri, poate afecta chiar și mobila pe care o avem.

Mai multe