O româncă căsătorită cu un italian spune adevărul! De ce nu se mănâncă pizza cu ketchup în Italia

13 mai 2024 13:47   Fapt divers

Pizza și ketchup-ul sunt o combinație extrem de comună în țara noastră, însă în Italia, țara de origine a acestui preparat delicios, nu vom vedea niciodată aceste două produse împreună pe masă. O româncă căsătorită cu un bucătar din Sicilia explică de ce această combinație nu este folosită niciodată în Italia.

Bucătăria italiană este extrem de populară în țara noastră, iar atunci când vine vorba despre rețete din această țară, pizza este, fără doar și poate, cea mai bine cunoscută. Însă, în Italia, o combinație extrem de comună în România lipsește complet! Mai precis, în această țară nu se folosește niciodată ketchup pentru pizza.

„Bucătăria italiană se împarte pe regiuni, adică nu poți să spui că cei din Milano mănâncă la fel ca cei din Puglia sau cei din Sicilia vor fi la fel ca cei din Napoli, sunt foarte multe asemănări, dar o pizza pe care o mănânci la Venezzia nu va fi niciodată autentică și bună la fel ca cea pe care o face napoletanul”, explică Amalia Bellantoni, manager horeca, conform Antena 3 CNN.

De ce italienii nu folosesc ketchup la pizza

Bucătăria italiană este extrem de diversă, însă unele combinații de alimente populare dincolo de hotarele țării lipsesc complete de pe mesele italienilor. Iar când vine vorba despre pizza, nu doar ketchup-ul este ignorat complet, ci și parmezanul, ori sosul picant.

„Nu se folosește ketchup la pizza, pentru acest lucru o să vă spun că mi-am luat extraordinar de multe comentarii negative și review-uri și injurii, pentru că ketchup-ul în tradiția românească face parte din pizza”, a mai explicat Amalia Bellantoni. „Este o injurie adusă unui pizzer în momentul în care îi ceri ketchup pentru pizza pe care s-a chinuit să o facă cu sosul de roșii pasate, cu ulei de măsline, cu oregano și sare”, mai spune aceasta.

De asemenea, un alt detaliu care ne poate surprinde atunci când vine vorba despre bucătăria italiană este faptul că banalul capuccino nu este comandat niciodată după masă. În schimb, italienii beau espresso, deoarece ține loc de digestiv.

Mai multe