Poveste emoționantă! Și-a găsit pisica după aproape trei ani, la 3000 km depărtare de casă

6 septembrie 2024 13:20   Fapt divers

O pisică dispărută din casa familiei sale din Texas în urmă cu aproape trei ani s-a reunit cu stăpâna lui, după ce a apărut în Massachusetts. Motanul Shoto a fost identificat datorită microcipului său. Nimeni nu știe cum a ajuns la 3.000 km depărtare de casă și ce a făcut în toți acești ani.

Motanul Shoto a fost găsit pe stradă și dus la un adăpost

Societatea Umanitară Dakin a declarat pe rețelele de socializare că „o pisică maidaneză slabă” a fost adusă recent de o persoană care a găsit-o pe stradă și că angajaților nu le-a venit să creadă când microcipul său l-a identificat drept Shoto, un animal de companie raportat dispărut în Texas, în ianuarie 2022.

Stăpâna lui Shoto, Karla, a spus că a fost inițial suspicioasă când a văzut un apel cu un cod de Massachusetts, dar ea a decis să răspundă la telefon și a fost șocată să afle că Shoto a fost găsit la 3.000 de km de casă. „Nimeni, cu excepția lui Shoto, nu va ști vreodată cum a ajuns în Massachusetts, ce a experimentat sau pe cine a întâlnit pe drum. Acea aventură va rămâne pentru totdeauna secretul lui”, se arată în postarea făcută pe Instagram de către Societatea Umanitară Dakin.

Stăpâna lui Shoto a condus 26 de ore pentru a-l recupera

Karla a condus 26 de ore până în Massachusetts pentru a se reîntâlni cu Shoto și pentru a-și aduce acasă iubitul animal de companie. Cum a ajuns proprietara lui la adăpost, Shoto a recunoscut-o imediat, a început să toarcă și să se lase mângâiat de ea.

„Am fost onorați că am reunit această familie după o distanță atât de lungă de timp!”, a adăugat adăpostul de animale. Această reuniune miraculoasă a avut loc datorită microcipului motanului. „Păstrarea la zi a informațiilor de contact ale microcipului este esențială în cazul în care se întâmplă ceva de neconceput: animalul tău de companie dispare. Microcipurile sunt o tehnologie foarte utilă. Ele ajută la menținerea împreună a oamenilor și a animalelor de companie și au fost motivul reunirii a nenumărate familii”, notează adăpostul pe site-ul său.

Stăpâna motanului a transmis un mesaj emoționant pe Instagram: „Familia mea a fost binecuvântată cu revenirea lui Shoto, mulțumesc tuturor celor implicați, nu vom putea niciodată să le mulțumim suficient tuturor pentru că l-au ținut în siguranță”.

Mai multe