Prințul Dimitrie Sturdza, rol decisiv în evoluția Simonei Halep: «Avea un avantaj enorm»

24 iunie 2022 16:04   Fapt divers
Ultima actualizare:

Prințul Dimitrie Sturdza a dezvăluit în cadrul podcastului lui Adrian Artene motivul care l-a convins să o susțină pe Simona Halep la începuturile carierei ca tenismenă, pe vremea când era doar o adolescentă. Sturdza a avut un rol decisiv în evoluția campioanei. 

Dimitrie Sturdza, fost jucător de tenis român și om de afaceri descendent dintr-o dinastie nobilă, cu titlul de prinț, a relatat la podcastul ,,Altceva", momentul care l-a convins că Simona Halep merită să fie susținută pentru a-și îndeplini visul de a ajunge campioană. 

Citește și: Simona Halep s-a accidentat în somn și s-a retras de la Bad Homburg

Sturdza a înființat o fundație ce acorda burse școlare pentru copiii ce demonstrau un talent deosebit în sport și care voiau să facă performanță. Acesta a declarat că ceea ce l-a făcut să aibă încredere în abilitățile Simonei Halep a fost recomandarea fostei jucătoare profesioniste de tenis, Virginia Ruzici.

Dimitrie Sturdza a mai fost impresionat și de comportamentul exemplar al Simonei Halep, bunul-simț și politețea fiind atuuri care o caracterizează pe jucătoarea de tenis și în ziua de azi. 

Nu rata: Zi neagră pentru tenisul românesc: Sorana și Simona, eliminate

„Avea un avantaj enorm că era prietenă cu Virgina Ruzici. A venit la Zurich cu dumneaei și am fost impresionat de Simona. Foarte politicoasă, foarte drăguță, era bine îmbrăcată, cum trebuie și știa ce voia„, a dezvăluit prințul Dimitrie Sturdza.

Care este valoarea burselor pe care le-a obținut Simona Halep

Sturdza a dezvăluit și suma pe care i-a oferit-o Simonei Halep pentru a se pregăti la nivel profesionist. Potrivit spuselor acestuia, ar fi vorba de burse cuprinse între 20.000 și 25.000 de euro, necesare unui sportiv aflat la început de drum pentru a face perfomanță în tenis. 

Vezi și: Simona Halep și Sorana Cîrstea, în semifinale la Birmingham

„Am ajutat-o, dar ajutorul pe care l-am dat ei a fost nimic în comparație cu bursele pe care le dădeam altundeva. Țin minte că erau vreo 20.000 de euro sau 25.000 de euro pe care le plăteam și aceeași treabă plătea și fratele meu cu banca lui din Geneva și cu asta a reușit să se lanseze!", a mărturisit Dimitrie Sturdza în podcastul lui Adrian Artene. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe