Reacția genială a unui vlogger britanic, atunci când gustă pentru prima dată preparate specific românești: „Vișiniată! Înger, îngerașul meu”

8 iulie 2024 12:21   Fapt divers

Un tânăr britanic s-a filmat la Cluj în timp ce a gustat, pentru prima dată, mai multe preparate tradiționale românești. Reacțiile sale au amuzat internauții, care l-au lăudat pentru modul în care a prezentat România și bucatele sale.

„Încerc pentru prima dată mâncare românească la Cluj-Napoca, România” este titlul clipului postat pe Facebook, care a devenit viral. Aproape 500.000 de oameni au vizionat clipul, iar peste 24.000 l-au distribuit, în timp ce peste 800 au comentat.

„Bine, am ajuns să încerc sarmale, mici și ciorbă de burtă pentru prima dată. Să mergem!”, a spus britanicul entuziasmat, adăugând în română: „Poftă bună!”

Ajuns în restaurant, a explorat meniul. Vișiniată! Înger îngerașul meu”, a exclamat el în română. „Noroc”, a spus apoi, tot în română, savurând un pahar de vișinată, după care a trecut la limonadă. „Ciorbă de burtă”, a citit el de pe meniu, tot în română.

„Acesta se numește Varză a la Cluj. Este delicios! Nu pot descrie gustul. Este foarte, foarte bună”, a spus el, având pe masă vișinată și țuică. Au urmat sarmalele, care au primit nota 10 din partea lui, la fel ca și alte specialități românești.

Românii i-au adorat postarea de pe Facebook

O să devii un român grăsuț. Dar chiar ești simpatic! La cum ne faci reclamă, cred că se întorc și românii noștri acasă. Și vom avea și englezi adoptați pe aici. Să îți fie de bine!”, a scris cineva. „După trei țuici o să vorbești perfect limba”, l-a ironizat altcineva. „Corect, și inima i se va opri instant”, a adăugat altcineva.

Un român din Irlanda a povestit că și irlandezii sunt îndrăgostiți de mâncarea românească. „E simpatic englezul. Aici, în Dublin, numai chinezăriile sunt bune până am adus câțiva irlandezi să mănânce românește. După... nu mai pot scăpa de ei”, a comentat el. „Așa am făcut și eu în Italia”, a scris altcineva.

„Din Dublin mă întorc curând în Cluj pentru un timp. Ar trebui să iau la masă cu mine niște irlandezi să văd reacția”, a spus alt român din Irlanda.

„Tu și Charlie Ottley ați face o pereche frumoasă pentru turismul românesc” „Amice, ai ajuns să fii cel mai bun promotor al mâncării tradiționale românești. Ține-o tot așa. Tu și Charlie Ottley ați face o pereche frumoasă pentru turismul românesc, nu glumă!”, a comentat un britanic.

Comic și original, susțin alții

Măi omule, ești tare comic, original. Te urmăresc mereu. Stimă și respect. Felicitări și pentru doamna ta, româncuța care te învață tot. Acum ești englez românizat. Sunteți tare faini. Salutări din Manchester”, a scris un român plecat în Marea Britanie.

„Cu drag m-am uitat la tot videoclipul... Mi-au dat lacrimile. Sunt din Cluj și mă bucur că i-a plăcut... păcat de România că își bat alții joc de ea”, a scris cineva.

„Frate, mă faci să-mi fie atât de dor de mâncarea românească, totul arată atât de delicios”, a comentat altcineva. „Cum de nu a mâncat mici cu muștar? Ești cel mai bun promotor al mâncării românești”, a observat un internaut. „O să ajungi pe brânci acasă”, au fost doar câteva dintre sutele de comentarii.

Mai multe