#Casa Regală a Marii Britanii

Scandal uriaș în familia regală britanică. Acuzații foarte grave aduse unei prietene a reginei Elisabeta a II-a

30 noiembrie 2022 17:00   Fapt divers
Ultima actualizare:

Scandal uriaș la casa regală britanică. O prietenă a reginei Elisabeta a II-a a demisionat după ce l-a întrebat un invitat de culoare „de unde ești cu adevărat?", la o recepție organizată marți, 29 noiembrie, conform The Sun.

Scandal uriaș la casa regală britanică. O prietenă a reginei Elisabeta a II-a a demisionat.

Lady Susan Hussey, o amică a regretatei regine, se pare că a demisionat după ce a chestionat-o pe Ngozi Fulani cu privire la naționalitatea ei, la o recepție.

Ngozi, care s-a născut în Marea Britanie, a participat la eveniment în numele organizației caritabile pentru abuzuri domestice - „Sistah Space”, pentru a marca cele 16 zile de activism ale ONU împotriva violenței bazate pe gen, scrie publicația The Sun.

Ngozi a spus că a fost îngrozită când Lady Susan s-a apropiat de ea, i-a mișcat părul pentru a-i vedea insigna cu numele și a întrebat: „De unde vin oamenii tăi?"

Scandal rasist la casa regală britanică. O invitată la o recepție a fost „insultată” 

Angajata casei regale este nașa Prințului William. Aceasta a întrebat în mod repetat din ce parte a Africii provine și când a venit pentru prima dată în Marea Britanie, susține Ngozi. Ea a spus că experiența a lăsat-o cu „sentimente amestecate" după vizita regală. Palatul Buckingham a confirmat în această dimineață că personalul implicat s-a retras după o anchetă.

Ngozi a criticat „trauma" presupusului incident și explicat că s-a simțit „insultată". Răspunzând amicilor șocați pe Twitter, ea a postat și mulțumiri „tuturor celor care au trimis mesaje de susținere atât de frumoase".

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: „Luăm în serios acest incident și am investigat imediat pentru a stabili detaliile complete. În acest caz, s-au făcut comentarii inacceptabile și profund regretabile.”

„Am luat legătura cu Ngozi Fulani pe această temă și o invităm să discute personal toate elementele experienței sale, dacă dorește.

Între timp, persoana în cauză ar dori să-și exprime scuzele profunde pentru rănile cauzate și s-a retras din rolul său onorific.”, a adăugat acesta.

„A fost un ratament jignitor, rasist, neîngrijit„

Mandu Reid, liderul Partidului Egalității Femeilor, a declarat pentru The Sun că întrebările doamnei Susan au făcut-o pe ea și pe Ngozi să se simtă mai degrabă ca „intruși" decât ca oaspeți.

Politicianul, prima persoană de culoare care a condus un partid politic din Marea Britanie, a declarat că nu se simte binevenită la eveniment după acel episod, în ciuda faptului că a fost invitată. „A fost foarte inconfortabil", a adăugat ea.

„Această recepție a fost acolo pentru a sărbători oamenii care au lucrat pentru a pune capăt violenței împotriva femeilor și fetelor și totuși am fost la capătul unui interogatoriu despre rădăcinile noatre. La un astfel de eveniment, a fi la capătul unui astfel de tratament jignitor, rasist, neîngrijit, pictează într-adevăr o imagine proastă”, a explicat Mandu Reid.

Afirmațiile vin la 18 luni după ce prințul Harry și Meghan Markle au uimit lumea susținând că un membru al familiei regale a făcut remarci rasiste cu privire la culoarea pielii fiului lor Archie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Mai multe