Suma pentru care un exemplar de Gorgosaurus s-a licitat! Merită să dai atâția bani pe un dinozaur?

29 iulie 2022 12:03   Fapt divers

Un cumpărător anonim a achiziționat un schelet complet de trei metri înălțime al unui dinozaur de tip Gorgosaurus, pentru suma de 6,1 milioane de dolari, împreună cu drepturile depline de a numi creatura fosilizată după bunul plan, în timpul licitației Sotheby's Geek Week, din New York City.

Specimenul, cu o lungime de 6 metri, a fost estimat să valoreze între 5 și 8 milioane de dolari, dar vânzarea finală l-a făcut „cel mai valoros dinozaur vândut vreodată la licitație”.

Primul Gorgosaurus vândut la licitație

Primul Gorgosaurus a fost găsit în Alberta, Canada, la începutul anilor 1900, iar scheletul recent vândut a fost descoperit în 2018, la formația râului Judith, de lângă Havre, Montana.

Citește și: Cât costă un tricou semnat de Gheorghe Hagi? „Regele” a fost scos la licitație

Gorgosaurus este o rudă cu Tyrannosaurs Rex, dar îl precede cu 10 milioane de ani. Era mai mic decât strămoșul său. Un T-rex a crescut până la 12 metri în lungime și 3 metri în înălțime. Gorgosaurus are, de asemenea, o placă osoasă deasupra ochilor și se crede că prezintă pete de pene pe corp.

Scheletul a fost punctul culminant al licitației de istorie naturală Sotheby, care a inclus și alte rămășițe fosilizate, cum ar fi un craniu gigant de triceratops și „gheara ucigașă” a unui răpitor. 

S-ar putea să te intereseze și: Cel mai valoaros diamant albastru din lume s-ar putea vinde la prețul astronomic de peste 40 de milioane de dolari

Licitația pentru bestia preistorică a început online pe data de 20 iulie și s-a încheiat cu o licitație live, la finalul lunii. Sotheby's nu a dorit să dezvăluie identitatea cumpărătorului.

Toate celelalte schelete cunoscute de Gorgosaurus se află în muzee, ceea ce face din acesta singurul exemplar disponibil pentru proprietate privată, a spus casa de licitații.

Există cel puțin 12 cranii complete sau aproape complete de Gorgosaurus cunoscute oamenilor de știință, conform Live Science .

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Mai multe