Un gest impresionant a salvat viața unui român din Italia! Ajunsese să se adăpostească pe străzi

15 ianuarie 2024 17:58   Fapt divers

Un gest impresionant a fost organizat de către comunitatea orașului Sulmona, din Italia. Viața unui român în vârstă de 46 de ani, care ajunsese pe străzi și risca să moară de frig, a fost salvată de către eforturile membrilor comunității.

Relu, un român în vârstă de numai 46 de ani, ajunsese să trăiască o adevărată tragedie în Sulmona, un oraș din regiune Abruzzo, a Italiei. Acesta a sperat că se va putea bucura de o viață mai bună în această țară, așa că și-a găsit un loc de muncă în San Benedetto dei Marsi, un mic oraș din centrul Italiei. Din păcate, soția lui Relu a decedat, după ce nu a mai putut continua lupta împotriva cancerului.

Din păcate, potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, soarta nu a fost deloc blândă cu românul stabilit în Italia. Acesta a fost diagnosticat, la rândul lui, cu o boală grea, ce nu i-a mai permis să muncească. După ce a petrecut o perioadă lungă de timp la Spitalul Santo Spirito, din Pescara, românul nu a mai reușit să își găsească un alt loc de muncă, așa că a fost nevoit să trăiască pe străzi, unde risca să moară de frig.

Gestul care a salvat viața unui român din Italia

Se pare că o localnică a descoperit prin ce momente grele trece românul, așa că a lansat un apel disperat pe rețelele de socializare, pentru a îl ajuta. Din fericire, mulți locuitori din orașul Sulmona, cât și membri ai Crucii Roșii s-au mobilizat pentru a-l ajuta pe român. Într-o singură zi s-au strâns 500 de euro, bani ce i-au permis românului să se întoarcă în țară.

Se pare că bărbatul a fost foarte emoționat de gestul făcut de localnici, iar înainte de întoarcerea în România, a mulțumit tuturo celor care l-au ajutat. „Sunt emoționat. Nu vreau alți bani sau bunuri. Generozitatea voastră îmi este suficientă pentru a mă întoarce la familia mea”, a spus Relu, conform sursei citate.

Mai multe