Unde se află castelul ascuns în inima naturii care pare desprins din basme. Locul de vis se află lângă România

25 septembrie 2024 12:30   Fapt divers

Cu toate că poate mulți români preferă, mai ales în lunile de vară, să se relaxeze în stațiunile din Bulgaria, această țară are anumite atracții ce par desprinse din povești. Este și cazul Castelului Ravadinovo, aflat în inima naturii. De asemenea, acest castel a fost ales ca loc de filmare pentru celebra poveste „Frumoasa din Pădurea Adormită”.

Cei care își doresc o experiență nouă, pe lângă stațiunile litoralului bulgăresc, pot vizita Castelul Ravadinovo, unul dintre cele mai frumoase castele din Europa. Situat în stațiunea pitorească Sozopol din Bulgaria, în inima naturii, castelul a fost proiectat și aparține lui Georgi Kostadinov Tumpalov. La zidirea sa s-au folosit peste 20.000 de tone de piatră extrasă din Munții Strandzha.

Se spune că piatra conține particule de diamant, care dau castelului o culoare roz și argintie în timpul zilei și reflectă razele lunii noaptea. Stilul arhitectural al Castelului Ravadinovo are formă de cruce, este decorat în interior în stil baroc, renascentist și medieval. Din exterior, castelul pare cu adevărat medieval, dar pășiți în interior și veți observa modernitatea sa. Zidurile sale sunt îmbrăcate în iederă, care creează un plus de mister și îi transpune pe vizitatori în târâmul basmelor copilăriei. 

Aici s-a filmat “Frumoasa din Pădurea Adormită”

Mulți vizitatori ai castelului spun că acesta este tot ceea ce proprietarul și-a imaginat în copilărie că ar trebui să fie într-un astfel de loc magic. Ca atare, pot fi văzute elemente dintr-o varietate de stiluri, inclusiv un sfinx egiptean, o grădină asiatică, o copie a celebrei Pietà a lui Michelangelo și un ceas englezesc, plus alte multe elemente.

Designul castelului este atât de fermecător încât a fost ales ca locație pentru celebra poveste „Frumoasa din Pădurea Adormită”, aducând o notă de magie cinematografică pe meleagurile bulgărești.

Cu doar două ore de călătorie din România, Castelul Ravadinovo este un loc unde merită să ajungi măcar o dată în viață.  Acesta a primit și premii, printre care și A’design Award. Castelul atrage în principal iubitorii de artă și istorie și îi transpune într-o poveste fascinantă.

Mai multe