Imagini șocante cu ultimele clipe din viața lui Flavius, tânărul înecat în Olt. „Du-te, că se îneacă ăla, bă! S-a înecat, bă!"

3 iunie 2024 10:01   Actualitate

Imagini care surprind ultimele clipe din viața tânărului de 19 ani, Flavius, înecat în râul Olt, au apărut recent în spațiul public, stârnind emoții puternice și controverse. Tânărul a încercat disperat să se prindă de un skijet venit în ajutor, dar nu a reușit. Câteva secunde mai târziu, s-a scufundat, iar trupul său a fost scos la mal după ore de căutări intense. Prietenii săi, precum și toți cei prezenți la fața locului, sunt șocați și îndurerați de această tragedie.

Detalii despre tragicul incident

Accidentul a avut loc sâmbătă, 1 iunie, în jurul orei 18:00, în localitatea Verguleasa din județul Olt. Flavius, împreună cu un prieten de 17 ani, participau la o petrecere pe malul râului Olt. În timpul unei plimbări pe apă cu un skijet, cei doi tineri au căzut în apă în urma unui viraj brusc. Niciunul dintre ei nu purta vestă de salvare. Prietenii lor, rămași pe mal, au realizat rapid pericolul și au pornit cu alte două skijet-uri pentru a-i salva.

Imaginile disperării

Un martor de pe o proprietate vecină a surprins ultimele clipe de viață ale lui Flavius. În filmulețul făcut public de Antimafia de Olt, se vede cum două skijet-uri pornesc în ajutorul celor doi tineri. Flavius încearcă disperat să se agațe de skijet-ul venit în ajutor, dar nu reușește. Cel de-al doilea tânăr, David, care ar fi condus skijet-ul inițial, este adus în siguranță la mal.

Imaginile redau clipele de groază imediat după accident. Două skijet-uri se apropie de cei doi tineri aflați în apă. Flavius, care nu știa să înoate, se află mai aproape de mal, dar nu reușește să se agațe de skijet. În timpul acesta, David este salvat, iar vocile martorilor se aud strigând disperate: „Du-te, că se îneacă ăla, bă! S-a înecat, bă! S-a înecat, mânca-ți-aș sufletul!”.

Reacția prietenilor și a martorilor

Imaginile au avut un impact extrem asupra prietenilor și cunoscuților lui Flavius. O tânără care îl cunoștea bine a declarat pentru „Adevărul” că este șocată de lipsa de reacție a celor prezenți. „Sunt în stare de șoc. Nu pot să descriu ce simt. (...) Din filmare se vede foarte clar că el, săracul, și-a dat toată silința. Pentru mine e o mare dilemă cum poți să stai pe ponton, să vezi un om că se îneacă și să nu faci nimic, nici măcar să-i arunci o vestă”, a spus tânăra.

Căutările în apele Oltului au început multe minute mai târziu, când pompierii ISU Olt au ajuns la fața locului. În ajutorul lor au venit ulterior scafandri din Mehedinți și Teleorman. Trupul neînsuflețit al lui Flavius a fost găsit după mai bine de 12 ore de căutări, iar decesul a fost declarat pe loc.

Poliția a deschis o anchetă

Poliția a deschis o anchetă pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Autoritățile urmează să stabilească dacă skijet-urile folosite erau autorizate pentru utilizarea pe râul Olt, dacă era necesar un permis pentru operarea lor și în ce condiții legale au fost folosite. Aceste și multe alte întrebări rămân încă fără răspuns, în timp ce prietenii și familia lui Flavius încearcă să-și găsească consolare în amintirea sa.

Această tragedie este un puternic semnal de alarmă privind importanța respectării măsurilor de siguranță în activitățile recreative pe apă, și responsabilitatea pe care o avem cu toții de a reacționa prompt și eficient în situații de urgență.

Mai multe