A jefuit o bancă la doar trei zile după ce instanța l-a declarat nevinovat pentru o faptă similară. Modul inedit în care acționat

28 ianuarie 2024 13:09   Internațional
Ultima actualizare:

Un caz bizar a lăsat fără cuvinte autoritățile din Statele Unite. La doar câteva zile după ce instanța l-a declarat nevinovat pentru jefuirea unei bănci, un bărbat în vârstă de numai 31 de ani a decis că știe modul perfect prin care poate dovedi comunității sale că instanța a luat decizia corectă! Astfel, el a dat o nouă spargere și a fost arestat.

Ce ar fi trebuit să fie un moment de cotitură pentru viața unui tânăr din Statele Unite a luat o întorsătură cu totul bizară, pe care autoritățile se chinuie să o înțeleagă. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la adevarul.ro, se pare că bărbatul a fost arestat de către autorități pentru jaful unei bănci la numai câteva zile după ce o instanță de judecată l-a proclamat nevinovat fix pentru aceeași acuzație.

Mai precis, se pare că ar fi vorba despre un bărbat cu numele de Mohamed Worku, care în anul 2021 a dat prima spargere la o bancă. La acel moment, în luna decembrie, americanul a intrat calm în sucursala unei bănci Fifth Third Bank, din Illinois. Odată ajuns acolo, se pare că bărbatul s-a apropiat de ghișeu, unde a scos o hârtie pe care scria „dă-mi banii”. Astfel, Mohamed Worku a ieșit din bancă cu suma „fabuloasă” de 595 de dolari.

Caz bizar în Statele Unite

Conform informațiilor, se pare că avocatul bărbatului a susținut faptul că gestul clientului său nu a fost îndeajuns de intimidant pentru a putea fi considerat un jaf. Pentru ca bărbatul să fie judecat pentru jaf, a susținut avocatul acestuia, era necesară utilizarea forței, ori a amenințărilor. „Nu au existat amenințări implicite sau explicite de niciun fel”, a spus avocatul bărbatului, iar instanța a fost de acord cu raționamentul acestuia.

Din păcate, se pare că Mohamed Worku nu a învățat nimic din experiența sa, iar la numai 3 zile după ce a fost achitat, a repetat fapta. El a intrat în sucursala unei bănci Citibank, unde a înmânat unei casierițe un bilet ce conținea textul: „vă rog să-mi dați banii. Îi voi plăti înapoi în curând. Cadoul bancherului pentru mine în avans”.

Mohamed Worku a fost arestat la doar 45 de minute după ce a plecat din bancă cu 2.000 de dolari.

Mai multe