«Brad Pitt» a mai păcălit două femei după ce a înşelat-o pe Elena: „Îmi trimitea inimi şi săruturi”

24 septembrie 2024 18:14   Internațional

După ce, în primăvară, a lăsat-o în lacrimi pe Elena Cornea, o româncă stabilită în Spania, pe care a păgubit-o de 1.300 de euro, „Brad Pitt” a făcut noi victime în Spania! De data asta, reţeaua care folosea numele celebrului actor a înşelat două femei cu nu mai puţin de 325.000 de euro.

Poliţia spaniolă a anunţat că a arestat cinci persoane acuzate că au înşelat două femei cu 325.000 de euro, dându-se drept Brad Pitt pe Internet. Suspecţii au luat legătura cu femeile pe o pagină de internet destinată fanilor starului de la Hollywood şi le-au făcut să creadă că „au o relaţie sentimentală cu el”, a precizat, luni, Guardia Civil din Spania, conform News.ro. Prezentându-se drept Brad Pitt, membrii bandei le-ar fi încurajat pe victime să investească în diverse proiecte care nu existau. Una dintre femei, din regiunea sudică Andaluzia, a fost înşelată cu 175.000 de euro, iar cealaltă, din nordul Ţării Bascilor, a pierdut 150.000 de euro.

„Infractorii cibernetici, pentru a captura victimele, le-au studiat reţelele sociale şi le-au făcut un profil psihologic, descoperind astfel că ambele femei erau două persoane vulnerabile, lipsite de afecţiune şi aflate într-o stare de depresie. Au crezut că vorbesc cu Pitt, care le-a promis o relaţie romantică”, a declarat poliţia. S-au recuperat doar 85.000 de euro din prejudiciu. Acest tip de înşelăciuni nu e însă nou. Din păcate, una dintre primele victime ale acestui tip de ecrocherie a fost o femeie de naţionalitate română, Elena Cornea (62 de ani).

Stabilită de 12 ani în Italia, ea a căzut pradă mesajelor aparent dulci şi atenţiei pe care i-o acorda „Brad Pitt”. S-a îndrăgostit atât de tare încât i-a dezvăluit şi informaţiile personale şi bancare.

„Îmi trimitea inimi şi săruturi, se juca foarte mult cu sentimentele şi emoţiile. Spunea că mă iubeşte”, a povestit femeia, în luna martie, atunci când a picat în plasă. Sub pretextul unui card de membru VIP, escrocii au convins-o pe Elena să transfere 300 de euro şi apoi încă 1000 de euro din contul său. Iluzia de a face parte dintr-o lume a exclusivităţii şi luxului a fost sfărâmată când Elena a realizat că totul era o înşelătorie.

Vraja s-a sfărâmat în momentul în care ar fi trebuit să primească un colet cu bijuterii şi o sumă considerabilă de bani, în valoare de 50.000 de euro. Numai că în loc să vină curierul cu pachetul a venit un alt mesaj de la Brad Pitt, care-i spunea că acel colet a fost reţinut la vamă şi că este necesară plata unor taxe vamale suplimentare. A fost gestul care a dus la despărţirea în lacrimi dintre Elena şi „Brad Pitt”, un caz mult mediatizat la acea vreme.

Mai multe