#Casa Regală a Marii Britanii

Ce obiceiuri avea Regina Elisabeta a II-a atunci când mergea cu avionul. Prefera o anumită băutură

15 august 2024 18:53   Internațional

O stewardesă care a servit-o pe regretata regină de-a lungul călătoriilor sale a vorbit despre obiceiurile pe care aceasta le avea, atunci când se afla la bordul unui avion. Regina Elisabeta a II-a avea chiar și o băutură preferată, atunci când călătorea.

Elizabeth Evans a lucrat vreme de 28 de ani pentru British Airways, iar după moartea ei, în vechiul ei birou a fost găsită „Memorabilia”, o colecție de instrucțiuni păstrate de către stewardesă, în care sunt detaliate obiceiurile de zbor ale Reginei Elisabeta a II-a. 

Colecția descoperită în biroul lui Evans a ajuns în posesia nepoatei acesteia, Jo Smallwood, în vârstă de 53 de ani. Peste numai câteva zile, pe data de 20 august, „Memorabilia” va urma să fie scoasă la licitație de către Hansons Auctioneers. Se așteaptă ca această colecție să fie vândută cu undeva între 400 și 600 de lire sterline.

Obiceiurile pe care Regina Elisabeta a II-a le avea în timpul zborului

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, în aceste instrucțiuni este sugerat ca regina să fie lăsată să doarmă înainte de aterizare și să aibă propriile perne. De asemenea, se pare că regretata regină dorea să aibă lângă ea un bol de bomboane mentolate.

„Arhiva lui Elizabeth ne întoarce în timp, în anii 1970, 1980 și 1990, când zborul cu Concorde era un privilegiu de lux de care se bucura jet-set-ul înstărit”, a declarat Charles Hanson, proprietarul casei de licitații Hansons Auctioneers.

Regina prefera să bea un Martini

Se pare că pe lângă bolul cu bomboane mentolate, Regina Elisabeta a II-a dorea să bea un Martini înainte ca oaspeții să sosească. În plus, echipajul fusese instruit să nu o deranjeze pe regină atunci când dormea.

„Reginei îi plăcea să aibă un bol de Velamints la îndemână și în cabina ei. Instrucțiunile au mai precizat că „îi place să bea un Martini înainte de sosirea oaspeților. Confortul regal includea să aibă propriile perne. De asemenea, dacă Majestatea Sa dormea înainte de aterizare, echipajul de cabină a fost instruit să nu o deranjeze. Ea trebuia lăsată în patul ei”, a mai explicat Charles Hanson.

Mai multe