Cum arată, de fapt, Raiul. Un cunoscut neurochirurg a explicat totul

20 septembrie 2024 15:58   Internațional

De-a lungul întregii sale cariere, neurochirurgul Eben Alexander a refuzat să creadă în existența experiențelor din afara corpului. Însă, lucrurile s-au schimbat dramatic atunci când s-a lovit de un diagnostic crunt.

În urmă cu șase ani, medicul Eben Alexander a primit un diagnostic teribil, iar viața sa a atârnat de un fir de păr. Iar în timpul acestui episod dificil, el a avut o experiență care l-a făcut să își schimbe complet opinia despre anumite subiecte.

„M-am trezit într-o dimineață cu o durere de cap îngrozitoare”, spune el, potrivit adevarul.ro. Medicii au constatat că suferă de o formă rară de meningită bacteriană, iar în numai câteva ore a intrat în comă. Partea creierului care controleză funcțiile superioare i s-a închis complet, iar în aceste clipe, el a trecut printr-o experiență incredibilă! El și-a cunoscut sora, despre care nici nu știa că există!

Și-a cunoscut sora în Rai

„Când eram copil, am fost adoptat. Am crescut fără nicio amintire despre familia mea biologică și fără să știu că aveam o soră biologică pe nume Betsy. Mulți ani mai târziu, am pornit în căutarea familiei mele biologice, dar pentru Betsy era prea târziu. Ea murise. Aceasta este povestea despre cum m-am reunit cu ea — în Rai”, scrie medicul în cartea sa.

El a petrecut o săptămână într-o stare vegetativă, însă a explicat că sinele său interior a continuat să existe, chiar dacă nu avea activitate cerebrală conștientă.

„Am fost întotdeauna sceptic în legătură cu experiențele din apropierea morții. Dar m-am trezit într-un loc mai viu și mai real decât orice altceva pe Pământ”, mai povestește Eben Alexander, care vorbește despre un loc cu o vegetație luxuriantă, un cer albastru superb și cascade ce se varsă în bazine limpezi.

A rămas șapte zile în comă

El spune că în timpul acestor viziuni, a fost ghidat de o femeie care radia iubire necondiționată. „Ești iubit și prețuit pentru totdeauna. Nu ai de ce să te temi”, i-ar fi transmis aceasta. Iar după o săptămână, medicul s-a trezit din comă, însă singurele amintire rămase au fost cele din călătoria sa în Rai.

În timp, el și-a recuperat memoria și a primit și o fotografie a surorii sale decedate. Spre surprinderea lui, aceasta semăna perfect cu femeia pe care o întâlnise în Rai, spune el în volumul „Harta Raiului: Un neurochirurg explorează misterele vieții de apoi și adevărul despre ceea ce se află dincolo”.

Mai multe