Cum este viața în China. Un român a rămas șocat „Nimeni nu stă degeaba acolo. Nimeni!”

28 august 2024 6:56   Internațional

A vizitat China de 4 ori și a fost de fiecare dată surprins! Adrian Asoltanie, trainer financiar, a rămas șocat după ce a văzut cum arată viața într-un oraș chinezesc. Ce a spus despre experiența trăită în una dintre cele mai mari puteri economice din lume.

Adrian Asoltanie a vizitat de 4 ori China, mai exact Hong Kong și Mainland, și nu a mers doar la obiectivele turistice, cât și la fabrici. Românul mărturisește că sunt multe lucruri care l-au șocat în această țară.

„Eu am fost de patru ori în China, în zona Hong Kong și de două ori în zona Mainland- rurală să zic așa, am vizitat fabrici de pe acolo. Sunt câteva lucruri care m-au șocat. În primul rând nimeni nu stă degeaba acolo. Nimeni!

„E absolut incredibil”

Toată lumea cară câte ceva. Orașul ăla în care am fost eu, cu 3 – 4 milioane de locuitori, pentru ei era un sătuc, o comună mai mare, dar ce vreau să spun este că toate blocurile, care la noi au parcare la parter, acolo, fiecare loc de parcare este o făbricuță. Unul face șepci, unul face tricouri, unul face lingurițe, unul furculițe, altul baloane de săpun, toate lumea produce câte ceva”, a declarat Adrian Asoltanie, conform dcnews.ro. 

De asemenea, românul este de părere că, deși preferă SUA pentru investiții, China „nu mai face de mult numai teniși și pufuleți”, nicăieri nu a văzut volum de muncă mai crescut ca aici.

„În furnicarul de acolo, toată lumea cară câte ceva, că e pe bicicletă, pe trotinetă, toată lumea transportă și cară câte ceva. Volumul ăla de muncă nu l-am mai văzut pe nicăieri și ritmul e absolut incredibil. Părerea mea, fără să le țin partea în vreun fel, pentru că America e, în opinia mea, cea mai bună opțiune pe care o avem în față, este că China nu mai face de mult numai teniși și pufuleți.

Face multe lucruri, are evoluții incredibile pe zona de tehnologie și e de urmărit, nu e o zonă de ignorat. Dar, într-adevăr, pariul meu pe zona de investiții, rămâne în zona de SUA”, a mai adăugat Adrian.

Mai multe