Cumnata emirului Qatarului, jefuită într-un tren, la Paris. I-au fost furate 11 genți de lux

28 iulie 2024 16:05   Internațional

Cumnata lui Tamim ben Hamad Al Thani, emirul Qatarului, a rămas fără 11 genți de lux Hermès. Femeia a fost jefuită în timp ce aceasta se afla la bordul unui tren TGV în gara Toulon, fiind însoţită de „angajata sa casnică”.

I-au fost furate 11 genți de lux Hermès

Sâmbătă, 27 iulie, cumnata lui Tamim ben Hamad Al Thani, emirul Qatarului, care se afla într-un tren de la Nisa către Paris şi urcase din gara Cannes, fiind însoţită de „angajata sa casnică”, a observat că îi lipsesc obiectele personale, undeva între orele 12:00 şi 13:40. Timp de 20 de minute, trenul a fost blocat pe peron „pentru o căutare care s-a dovedit inutilă”.

Femeia a rămas fără 11 genți de la o firmă de lux, Hermès. De asemenea, bagajele conţineau „efecte personale foarte valoroase”, potrivit Le Figaro. A fost deschisă o anchetă, încredinţată Comisariatului Naţional de Poliţie din Toulon (CPN), iar cercetările au continuat și duminică.

Familia regală din Qatar - Casa Thani, condusă de Tamim bin Hamad Al Thani, este una dintre cele mai bogate dinastii supraviețuitoare din lume, cu o avere de 335 de miliarde de dolari, mai mare decât Elon Musk și Jeff Bezos la un loc. Familia conducătoare deține mega-vile în locații elegante, superyacht-uri uimitoare și mașini de lux, membrii sunt pasionați de operele de artă, iar în ultimele două decenii au devenit posesorii unor opere de individat.

Fostul fotbalist brazilian Arthur Antunes Coimbra, o altă vixtimă la Paris

O altă celebritate, fostul fotbalist brazilian Arthur Antunes Coimbra – Zico, a fost victima unui jaf în plină stradă, la Paris. În cursul zilei de joi, 25 iulie, a părăsit hotelul său și se pregătea să urce în taxi, dându-i șoferului o geantă pe care a pus-o în portbagaj. În acel moment, atenția i-a fost distrasă de o persoană din jur, iar o alta a sustras geanta și s-a făcut nevăzută, potrivit Le Parisien.

Prejudiciul estimat e de aproximativ 500.000 de euro. Zico avea în geantă aproximativ 2.000 de euro cash, cecuri în valoare de alte 2.000 de eurp, dar și mai multe bijuterii cu diamante și un ceas Rolex foarte scump.

Mai multe