Tricourile lui Messi de la Mondial Qatar, la licitaţie: depășesc 10.000.000$

Ultima actualizare:

Tricourile pe care Lionel Messi le-a purtat pe parcursul CM 2022, desfășurat în Qatar și câștigat de Argentina, vor fi scoase la licitație. Casa Sotheby's pune în vânzare, luna viitoare, un set de şase tricouri purtate de fotbalistul lui Inter Miami, a căror valoare este estimată să depășească 10 milioane de dolari. 

Mai multe tricouri ale lui Leo Messi, scoase la licitație (FOTO: Sotheby's)
Mai multe tricouri ale lui Leo Messi, scoase la licitație (FOTO: Sotheby's)

Celebrele tricouri cu dungi alb-albastre au fost purtate de numărul 10 argentinian, în prima repriză a meciurilor din grupele CM2022 cu Arabia Saudită (1-2) şi Mexic (2-0), în optimile cu Australia (2-1), sferturile de finală cu Ţările de Jos (2-2 p.a., 4-3), semifinalele cu Croaţia (3-0) şi finala cu Franţa (3-3 p.a., 4-2). Cu șapte goluri reușite în competiția din Qatar, Messi a cucerit titlul care lipsea din vitrina sa de trofee şi a deschis, astfel, calea spre al optulea Balon de Aur, pe care l-a și câștigat, între timp.

Cel mai valoros lot de tricouri scos, vreodată, la licitație

Lotul, programat să fie scos la licitație, în perioada 30 noiembrie-14 decembrie şi expus la sediul Sotheby's din New York, e considerat „cea mai valoroasă colecţie de suveniruri sportive vândută vreodată la licitaţie”, potrivit organizatorilor. 
Comparativ, cel mai scump tricou vândut la licitaţie, a fost cel purtat de legenda baschetului american Michael Jordan, în timpul finalei ultimului său titlu în NBA cu Chicago Bulls, în 1998, care s-a vândut cu 10,1 milioane de dolari, în septembrie 2022 - cu toate că, la vremea respectivă, era estimat la o valoare cuprinsă între trei și cinci milioane de dolari.
Casa de licitaţii precizează că „o parte din încasările obţinute, în urma vânzării, va fi donată proiectului UNICAS, derulat de spitalul pentru copii Sant Joan de Déu (SJD) din Barcelona cu sprijinul Fundaţiei Leo Messi, pentru a răspunde nevoilor copiilor care suferă de boli rare”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net